🔍 🔔
Soru

Asfalt yol sorunu

28.07.2020 22:36 Soru Yazan: Motosiklet Sitesi
Asfaltta kaymaya karşı tırtıklanmış yollardan geçerken sizin makine de sapıtıyor mu yoksa bende mi sorun var? Bugün böyle bir yola girdim, arka sanki yolun boyalı şerit çizgisi üstünde gidiyormuşum gibi sağa sola kaymaya başladı, ön inanılmaz titreşim yapıyor, nedendir?

4 Cevap

M
motosiklet
Bizim sayfadan cevap paylaşılmış. Teker ince ve küçük olursa daha çok zorlayan taralı yoldur kendileri. Aslında bakacak olursak olması gereken bir yoldur. Genelde şehirler arasında eğimli yollarda yapılır ki tonajlı araçlar(kamyon tır vs.) sürtünme artsın yokuş yukarı çıkabilsin ya da yere daha sağlam basarak yokuş aşağı insin diye yapılmıştır. Bir nevi cross tekeri gibi düşünebilirsiniz. dişli olmasından dolayı sürtünmeyi arttırır ve sürüşü kolaylaştırır bazı noktalarda. Ama tabi bu dediklerim motosiklet için geçerli değildir. bu yollarda hız azaltılmalı ve dikkatli geçilmelidir.
28.07.2020 22:39
M
Misafir
Dikine çizilmiş yolda aynı şekilde benim motorda sapıtıyor çok dikkat edin derim. Enine taranmış yolda daha az sorun oluyor. Ama karayolları ne hikmetse çoğu yerde dikine tarıyor yollari.
28.07.2020 22:40
M
motosiklet
Asfalt frezesi. Kalın freze izine girip girip çıkan tekerler yüzünden. Hiç birşey olmaz. Birdenbire çıkmaz karşına. Renk değişikliği vardır. Bu durumda ne yapılır gaz kesilir hız düşürülür ne var bunda. Hiçbirşey de olmaz ayrıca. Motosiklet hakimiyeti motosikletin üzerinde olmak değildir. Motosikletin biniciye değil, onu yönlendirecek beyne ihtiyacı vardır
29.07.2020 00:16
M
Misafir
Teker ince ve küçük olursa daha çok zorlayan taralı yoldur kendileri. Aslında bakacak olursak olması gereken bir yoldur. Genelde şehirler arasında eğimli yollarda yapılır ki tonajlı araçlar(kamyon tır vs.) sürtünme artsın yokuş yukarı çıkabilsin ya da yere daha sağlam basarak yokuş aşağı insin diye yapılmıştır. Bir nevi cross tekeri gibi düşünebilirsiniz. dişli olmasından dolayı sürtünmeyi arttırır ve sürüşü kolaylaştırır bazı noktalarda. Ama tabi bu dediklerim motosiklet için geçerli değildir. bu yollarda hız azaltılmalı ve dikkatli geçilmelidir.
29.07.2020 00:18

Giriş Yap / Üye Ol