+ 🔍 🔔
Soru

Alman piyasası şokta

08.10.2026 09:35 Soru Yazan: Semih
2026 Ağustosunda BMW GS ilk defa bir Çinli'ye geçilince Alman piyasasında bir şok yaşanıyor. Almanya'da 125 cc üstü motosiklet satış adedi Ocak-Ağustos arasında 90.293 adet oldu. Bu sayı 2025'e göre %17.3 daha fazla. Listenin tepesinde ilk 4 sırayı BMW, Honda, Kawasaki ve Yamaha alırken 5. sırayı 5591 adet ile CFMoto alıyor. Ağustos'ta 462 adet satan 675 SR, 419 adet satan GS'i geçmiş. Bu durum Almanya için bir ilk. Alman pazarında 6. sırayı 5213 adet ile KTM, 7. sırayı 4868 adet ile Triumph alırken onları 4187 adet ile Ducati takip ediyor. Kredi faizlerinin yüksek oluşu sebebiyle bizde büyük hacimli motosiklet satışlarında durgunluk yaşanıyor. Vergiler sebebiyle büyük hacim hacimli motosiklet satışlarında durgunluk yaşanıyor. Vergiler sebebiyle büyük hacimli Çinli de bizde satış şansı bulamıyor. Hadi bakalım çinli ile uğraşan almanın sonu nasıl gelecek tabiki vergi ile, iyi günler

6 Cevap

Z
Zafer
Daha ne şoklar gelecek neler neler Çinliler Alman, Avrupa piyasasına Orta Doğu piyasasına her piyasayı zaten Afrika’yı ele geçirdiler. Asya’yı ellerinde OYNATIYORLAR Japonya bile korkup vergileri yükseltti. Amerika vergileri yükseltti ve bizde vergiler zaten bilindiği gibi
08.10.2026 09:39
Y
Yunnna
CF moto heryerde yardı piyasaya QJ motor yakında girecek. Zxmoto üst modeller üretip üretip farklı markalarla piyasaya dağıtıyor. onlar da her yere kendi modellerine geçiriyorlar özellikle Voge müthiş büyüyecek görürsünüz.
08.10.2026 09:42
B
Bitlisli
125 cc motorlar çok yakında bütün piyasayı ele geçirecek bu konuda en iyi modeller aslında küçük görünen ama çok satan modeller, bizim bu ülkede zaten 5.500.000 kişi 125 cc ve altı motorlar kullanıyor. yakında onlar da öyle olacak çünkü herkes ulaşıma az benzine yakıt tüketimine bakıyor. bunun dışındaki motorlar zaten az satılacak bizlere geçen seneden beri %70 kadar küçük cc motor satıldı.
08.10.2026 09:45
B
Beurrk
Konuyu şöyle kısa özetliyim Avrupa’yı ele geçirdiler Asya’yı ele geçirdiler Uzak dogu zaten tamamen Çinli motorları kullanıyor burada en büyük rakipleri Malezya Tayland ve Kore ama Kore’de zaten Çin’de üretiyor bütün motorlarını Japonlar da zaten Çin’de üretiyordu adamlar dünya devi çoktan oldular Amerika’da bunu engelleyemedi şimdi de onlarla savaşarak ellerindeki bu parayı savunmaya yatırıp onları ülkece düşürmeye çalışıyorlar ama artık çok geç aldı başını gitti Çin keşke bizde de böyle olsa.
08.10.2026 09:47
V
Vaelsko
Bizim ülke ne zaman Şah’a kalkacak ihracat yaparak bu işler olmuyor vergileri artırarak bu işlere olmuyor bir anlasalar zaten çözümü bulacaklar kendi içlerinde ama anlamamak için orayı burayı satmaktan adamlar ülkedeki yatırımın canını okudular.
08.10.2026 09:48
M
motosiklet
Alman yakında vergiyi çakar veya ülkeden uzaklaştırır, onlar işini bilir, çakaldırlar.
08.10.2026 12:23

Giriş Yap / Üye Ol