Trafik tehlikelidir

trafik tehlikelidir

Trafik tehlikelidir

İstatistiklere göre motosiklet sürmenin en tehlikeli yeri trafiktir, ancak yine de eğlenceli olabilir ve güvende kalmak için bir çok şey yapabilirsiniz.

  • Yakınınızda sizi göremeyebilecek birçok araç vardır;
  • Kamyonlardan, Tırlardan ve eski araçlardan kaynaklanan yollarda mazot ve yağ birikintisi vardır;
  • Sürücüler, araçlar ve aygıtlar, trafik ışıkları, yolcular, reklam işaretleri vb. tarafından devamlı ilginiz farklı noktalara kaymaktadır
  • Önünüzde, yanınızda ve arkanızda trafiği izlemeden sürmeniz imkansızdır.

İşte trafikte güvenli sürüş için 10 ipucumuz

  1. Hepiminiz bildiği Trafiğe çıkmadan önce pratik yapmak. Bunu defalarca duymuş ama uygulamamış olduğunuzu biliyoruz. Fren tekrarları yapmak, ani frenleme alıştırması yapmak gerekiyor diye defalarca dinlemiş olabilirsiniz ama %90 sürücünün bunu yapmadığını biliyoruz.
  2. Diğer araçların ne yaptığı ve ne yapmak üzere olduğuna dair altıncı bir his geliştirmeye başlamak trafiğe çıkmadan olmuyor. Ama bir dakika; sürmeye başlamadan önce daha yavaş kullanarak bu hataları kolayca örtbas edebileceğinizi biliyor olmanız gerekiyor.
  3. Şerit içinde sağa sola kayan veya yavaşlayan bir aracın, şerit değiştirmek üzere olabileceği veya sürücünün telefonda olduğu veya bir müzik için radyo istasyonunu değiştirebileceği anlamına gelebilir.
  4. Kulaklık takan, ışıklarda telefonla konuşan, dalgın olan yayalara dikkat edin.
  5. Ani şerit değiştiren araçtan kaçmayı ancak iyi frenleme, yavaş hız ve iyi bir his ile yapabilirsiniz.
  6. Arkadan çok yanaşan araçlar hem sizi hem kendini tehlikeye atar. Yapılması gereken sadece yol vermek veya uzaklaşmaktır.
  7. Araçlar arasında giderken (filtrelerken) hızınız en fazla 30 km/h olmalıdır çünkü aslında yapılmaması gereken ve araçların kör noktasında kalabileceğiniz bir eylemdir. Bu konuda bir çoğumuz trafikte beklemek istemediği için bu yolu kullanmaktadır.
  8. Işıklarda bir araç önünde durmak, aniden önüne geçip fren yapmak gibi hareketler en çok sizi tehlikeye sokar. Işıklarda geç kalkışa geçmek ezilmenize neden olabilir.
  9. Araçların trafikte önüne geçmek, kıskanç sürücülerin öfkesine neden olur. Kusura bakmayın gibi bir işaret yapmak onun öfkesini dindirmesini sağlayacaktır.
  10. Sinyal vermeyen araçlara dikkat edin, çoğu kaza bu şekilde olmaktadır.
  11. Yoğun trafikte boşluk bölge ile tampon oluşturmak, şerit konumunuzu sürekli değiştirmenizi gerektirir. Bu, diğer sürücülere görsel olarak düzensiz görünebilir, ancak aslında dikkat çeker ve sürücülerin sizden kaçınmasına neden olacaktır.
  12. Renkli kıyafet kullanmak, açık renkli yansıtıcı şeritlerin montunuzda ve giysilerinizde olması kazaların azalmasına büyük etken edecektir.
  13. Asla göründüğünüzü varsaymamakta en büyük kuraldır.
  14. Arkanızdaki ve önünüzdeki araçla aranızda 2 araç veya 1 araç boşluk bırakarak sürmeye çalışın.
  15. Trafikte deneyimli değilseniz, anayola çıkmak zorunda değilseniz ara sokakları tercih edin. Fakat dörtyol geçişlerinde, sokağa çıkan geçişlere dikkat edin.
  16. Yağmurlu havalarda mutlaka yağmurluk bulundurun. Görüş azaldığı için ani geçişler sizi tehlikeye atar, araçlardan daha uzak kalmaya çalışın. Mecbur değilseniz yola çıkmayın veya yağmur bitene kadar köprüaltı veya benzinlik gibi bir yerde bekleyin.

Önerilerinizi veya yazıdaki eksiklikleri yorumlara ekleyin.

Hepinize iyi sürüşler.

Yazar: Işıl Güler

motosiklet

Motosiklet kullanıcısı, blog yazarı

You may also like...

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir