Sokak Hayvanları yer değiştirme yetkisi sadece Cimer’de var

her-köpek-motorcu-sevmez

Köpek saldırıları bildiğiniz üzere motorcuların sorunlarından biridir. Isıran köpeklerlerin aşıları zamanında yapıldıysa sorun teşkil etmiyor gibi görünüyor fakat sorun ısıran köpeğin aşı durumundan tam emin olunamamakta. Bu konuda ne yapılabilir?

İlk işiniz gidip aşı olmak! Köpekten emin değilseniz bu aşıyı ilk gün yaptırmanızda yarar var. Çünkü kuduz öldüren bir enfeksiyon çeşididir.

Belediye bu konuda bir yer değiştirme, o köpeği o bölgeden uzaklaştırma gibi bir yetkiye sahip değil. O yüzden uyarılar ile bilgilendirme sadece Cimer’e yapılabiliyor.

Sokak Hayvanları yer değiştirme yetkisi sadece Cimer’de var.

CİMER’ e kimler, nasıl başvuru yapabilir?

Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları, mavi kartlılar ve karşılıklılık esası gözetilmek koşuluyla Türkiye’ de ikamet eden yabancılar; telefon, internet, şahsen, mektup veya faks ile CİMER’e başvuru yapabilir.

Başvuru Süreci

İnternetten başvuru yaparken nelere dikkat edilmelidir?

İnternet başvurusu yaparken kimlik doğrulaması gerektiğinden, T.C. Kimlik Numarası, ad-soyad, anne kızlık soyadı ve cep telefonunun doğru yazılması gerekmektedir. Cep telefonuna gelen doğrulama kodu ile başvuru ekranına giriş yapılabilir. Bu bilgilerin yanı sıra iletişim bilgilerinin eksiksiz; başvuru metninin de kısa ve anlaşılır yazıldığından emin olunmalıdır.

Kimlik Doğrulama nedir?

Kimlik Doğrulama verilen hizmetlerden yararlanabilmek için kişilerin, öne sürdükleri kişi olduklarının doğrulanmasıdır. CİMER’ de kimlik doğrulama için T.C. Kimlik numarası-ad/soyad doğrulaması, cep telefonuna gelen onay kodu ve anne kızlık soyadının ilk ve son harfleri kullanılır. Bu bilgilerin sistem tarafından onaylanması halinde, kişinin kimlik doğrulaması gerçekleştirilmiş olur.

CİMER başvuruları ne zaman sonuçlanır?

Türk vatandaşlarının ve Türkiye’de ikamet eden yabancıların kendileri ve kamu ile ilgili dilek ve şikâyetleri konusunda yetkili makamlara yaptıkları başvuruların sonucu veya yapılmakta olan işlemin durumu hakkında dilekçe sahiplerine en geç otuz gün içinde gerekçeli olarak cevap verilir. Bilgi Edinme Hakkı Kanununa göre yapılan başvurularda ise bu süre 15 iş günü olarak belirlenmiştir.

CİMER başvurusunun durumu nasıl takip edilebilir?

Başvuru tamamlandıktan sonra, başvuruya sistem tarafından bir CİMER Sayısı verilir. Bu sayının hemen alt kısmında yer alan “başvuruma git” tercihi başvuranı “başvuru sorgulama” ekranına yönlendirmektedir. Bunun dışında ilk kayıt esnasında istenilen bilgilerin sisteme girilmesi durumunda da “başvuru sorgulama” sayfasına gidilebilmektedir.

motosiklet

Motosiklet kullanıcısı, blog yazarı

You may also like...

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir