Adelaide Üniversitesi araştırmacıları, araçlar için le süper absorpsiyonu çözdüklerine inanıyorlar. Şu anda, çoğu elektrikli araç, Zero ve GASGAS gibi şirketlerde olduğu gibi, lityum iyon pil hücreleri tarafından desteklenmektedir.
Bununla birlikte, bilim adamları kodu kırdığında, pil teknolojisi kelimenin tam anlamıyla bir kuantum sıçraması yapabilir. Yeni keşif, bu yeni nesil teknolojinin şarj hızında önemli bir adım olacak.
Fiziksel Bilimler Okulu ve Adelaide Üniversitesi Fotonik ve Gelişmiş Algılama Enstitüsü (IPAS) Ramsay Üyesi Dr. James Q. Quach, durumu şöyle özetledi: yetenekleri arttıkça, büyüdükçe daha az şarj süresi gerektirir.”
“Kuantum pillerin şarj gücünün pilin boyutundan daha hızlı artması teorik olarak mümkündür, bu da şarjı hızlandırmanın yeni yollarına izin verebilir.”
“Mikro boşluğun aktif tabakası, enerjiyi depolayan organik yarı iletken malzemeler içerir. Kuantum pillerin süper emici etkisinin altında yatan fikir, tüm moleküllerin kuantum süperpozisyonu olarak bilinen bir özellik aracılığıyla topluca hareket ettiği fikridir.”
“Mikro boşluk boyutu arttıkça ve molekül sayısı arttıkça şarj süresi azaldı.”
Kuantum piller, teorik olarak, pil büyüdükçe daha hızlı şarj sürelerine izin verecektir. Süper absorpsiyon kavramı bu teoriyi desteklemektedir ve teknolojinin uygulanması, üreticilerin gelecekte de benimsenmesi durumunda elektrikli araç endüstrisinin gelişimini teşvik edebilir. Kuantum pillerin gerçeğe dönüşmesi durumunda, elektrikli pil paketlerine sahip otomobillerin ve motosikletlerin bir şarj durağında uzun saatler beklemesine gerek yoktur. Ekibe göre, yolculuktaki bir sonraki adım, çalışan bir kuantum pil prototipi oluşturmak olacak.