Kütahya Gezi Rehberi – Gezilecek Yerler
Kütahya Gezi Rehberi – Gezilecek Yerler
Merhaba değerli okurlarımız bu makalemiz de sizlere Kütahya’da kalınacak yerler, nerelere gidilir ve ne zaman gidilir başlıklarını sunduk. Umarım beğenirsiniz.
Kütahya’da Nerelere Gidilir?
Ege Bölgesi’nde yer alan Kütahya gezip görülmesi gereken yerlerden birisidir. Etrafındaki dağlardan çok iç açısı bir ortam sağlayan ormanları ve yeşillik bakımından oldukça zengin bir ilçemizdir. Sağlık ve türistlik bölgede yer alan Kütahya ilimiz 3 gününüzü ayırarak çok güzel bir vakit geçirebilirsiniz.
Kütahya’ya Ne Zaman Gidilir?
Ege Bölgesi’nde bulunmak da olan Kütahya ilimiz denize uzak olması sebebiyle kıyı şehirde yer almaktadır. Ege illerinde göre çok farklı boyuttadır. İlin ortalama sıcaklığı 10.5 derecedir ilde en yüksek seviyede yağış ayı olarak bilinen ayı Aralık ayıdır. En kurak ayı ise Ağustos ayıdır. Karlı gün olarak 15-20 gün arasında kar yağmaktadır ikliminin özellikleri sayesinde. Yeşilin birçok tonunu bu ilimizde görebileceksiniz.
Kütahya’da Nerede Konaklanır? Kütahya Gezi Rehberi – Gezilecek Yerler
Ülkemizde önemli turizm bölgelerinden birisi olan Kütahya’da konaklama şartları oldukça yüksek seviyededir. Her türlü aileye uygun maddi, manevi Kütahya Termal otelleri ile de meşhurdur. Kütahya Termal otellerin bir kısmı şehir merkezinde bulunmak ta iken bir kısmı da şehir merkezinden uzak da kalabilmektedir. Emet Thermal Otel, Kütahya’nın en çok tercih edilen otelleri arasında yer almakdadır. İlçe merkezine 85km uzaklık kalmaktadır. Gülümser Hatun Termal Otel Kütahya’nın kaplıcaları ile öne çıkan Yoncalı ilçesinde yer almaktadır. Sedef hastalığı, romatizma, nevraji gibi birçok hastalığa iyi gelen Yoncalı termal suyu ile şifa bulabilir, tüm yılın yorgunluğunu geride bırakabilirsiniz. Yoncalı Termal Otel Kütahya’da konaklamak için tercih edebileceğiniz diğer bir tesistir. Kütahya Gezi Rehberi – Gezilecek Yerler
Kütahya Saat Külesi : 1922’de Kütahya’nın kurtuluşu ile belediyeye devredilen bir tarihi eserdir. Balıklı mahallesinde bulunan saat kulesi orijinal çan kilisesi olarak da bilinir. Kütahya Belediyesi Saat kulesini elektrik üretimi içinde kullanmıştır. O zamanın Belediye Başkanı Abdurrahman Necati Kara 1970 li yılların başında yıkarak iş hanı olarak Kütahya’ya geri dönüşümlü bir yer haline getirmiştir.
Kütahya Şehitler Anıtı Ve Parkı : Anıt 15 metre yüksekliktedir. Geleneksel ve kültürel türk mimarisi şeklinde yapılmıştır. Anıtın sağında ve solunda ülkemizin 81 ilini sembolleyen sütünlar vardır. Her bir sütunun temsil ettiği ilin adı yazmaktadır.
Çinili Camii : Çinili Camii 1973 yılında ressam Ahmet Yakupoğlu tarafından yapılmiştır. Ressam mimarisini Orta Asya Türk mimarisi zamanından esinelerek yapılmıştır. İşlemeleri Kütahya kalem çinileri ile işlenmiştir. Ulasşımı Kütahya merkezde bulunan 10 numaraları otobüsler ile yapılmaktadır.