Kışlık elbiselerle yola çıktığımızda çok fazla terliyeceğimizi biliyoruz, yeni motosikletçiler bilmiyorsa mutlaka bu yazımı okusun. Kışlık elbiseye tonlarca para döküp zamanında neden mevsimlik almadım diye düşünmeye gerek yok.
Montun astarını çıkartarak hem biraz yükten hem de sıcaktan kurtulabilirsiniz. Ama fazla fayda etmeyecektir, üzgünüm. Mevsimlik giyimlerden almış olsaydınız, kat kat olduklarından parça parça çıkartır rüzgarı bedeninizde hissedebilir ve rahatlayabilirdiniz. Neyse şimdi biraz yararlı şeyler anlatarak ve bazı ipuçları vererek kendimizi yaza hazırlamanın 8 ipucunu vermeye başlayayım.
1. Kışlık elbisemiz var ve onunla yola çıkıyorsak, yolda iki saatte bir durarak ellerinizi bileklerinize kadar ıslatmanızda yarar var. Enseyi ıslamayı unutmayalım, boksörleri de ferahlatmak için enselerine süngerle su sıkarlar. Bayılmayı ve gözlerdeki kendini kaybetmiş ifadeyi geri kazandırır.
2. Göz sıcakta asfalt üstünü buğulu görmeye başlar, merak etmeyin bu sadece yolun sıcakla oyunu, aslfalt buharlaşıyor derler hatta. Kask terlemenizi kolaylaştırıyor ve hava almıyorsa dikkat bu yine bir sorun işareti. Kaskın hava deliklerini kontrol edin, tıkanmış olabilir. Kaskta sorun varsa almışken standartlara uygun kask almakta yarar var.
3. Yolda giderken kaskın camını açarım rahatlarım diye düşünmeyin, bir anda nereden geldiğini görmediğiniz bir taş parçası sizi yolunuzdan hatta gözünüzden edebilir.
4. Yolu yarıladıktan sonra sabırsızlık yüzünden iyice hızı artırıp çabuk gitmeye çalışmayın, buradaki hız çoğunlukla kazaları getirir.
5. Eldivenleriniz kışlıksa elleriniz çok terleyecek ve iç astarı molalarda çıkartıp takarken yerinden oynayacaktır, bu gazı ve freni iyi kavrayamamanızı ve reflekslerinizi zamanında kullanamamanıza neden olacaktır. Mevsimlik ve hava alan eldivenlerden kullanarak terlemeyi engelleyebilirsiniz.
6. Eldivenden bahsetmişken yarım eldiven kullanmamaya gayret edin, düşme anında ilk yere temas eden gövde veya ellerdir. Sizi savrulmaktan onlar koruyacaktır.
7. Spor ayakkabıları giyer çıkarım kafasındaysanız unutun korumalı ve boğazlı olmadıkları sürece düşme anında ne kırılmayı ne de yaralanmayı engellemeyecektir.
8. Bu en önemli not: yolda bir kaç kere benzinciye uğrayacaksınız elbette, tabi yolculuk uzunsa. Her zaman motorunuzdan indikten sonra benzin doldurtmaya başlayın, sıcaktan benzin alev alırsa üstünde olmadığınıza sevinirsiniz. Az bir ihtimal de olsa aklınızdan çıkartmayın.
Güzel yazı olmuş, elinize sağlık
Elinize sağlık, 20 bin tl’ye kadar naked önerisi lütfen