1. Anasayfa
  2. Haber

Kawasaki Elektronik Vites Şanzımanı Üzerinde Çalışıyor

Kawasaki Elektronik Vites Şanzımanı Üzerinde Çalışıyor
0

Kawasaki Elektronik Vites Şanzımanı Üzerinde Çalışıyor

Bu yeni tasarım, enduro’dan süper motosikletlerine kadar her şeye fayda sağlayabilir.

Yeni bir patent, Kawasaki’nin eskimiş Concours 14 modelinin yerini alacak bir touring motosikleti olarak kullanılabilecek, ancak gelecekte süper motosikletlere ve hatta kruvazörlere de fayda sağlayabilecek elektronik olarak kaydırılmış bir şanzıman geliştirmeye başladığını gösteren yeni bir patent ortaya çıktı . Yarı otomatik bir kabulün eşiğindeler; Honda , 2009’dan beri DCT çift kavramalı şanzımanlar ile başarıyı yakaladı ve Yamaha , FJR1300’ü YCC-S otomatik vites değiştirme sistemini 2006’nın başlarında sundu. Şimdi sıra Kawasaki’de gibi görünüyor. Ve nihayet başlıyor.

basit elektronik vites değiştirme mekanizması

Kawasaki sistemi, gerektiğinde geleneksel vites değiştirme deneyimini kopyalamayı, ayakla çalışan kolu tutmayı, ancak sol ayağınız ile vites tamburu arasında fiziksel bir bağlantı yerine elektronik bir aktüatör ve sensörler kullanmayı hedefliyor gibi görünüyor. Firmanın yeni patenti, fikrini açıklamak için Ninja 1000 SX’in ana hatlarını kullanıyor, ancak bu, sonunda teknolojiden yararlanacak olan makine olduğu anlamına gelmiyor. Aslında, patentin yeni yayınlanmasına rağmen, Temmuz 2019’a kadar uzanan orijinal Japon sunumu ile, illüstrasyon için kullanılan bisiklet, 2010’da ortaya çıkan ilk nesil Ninja 1000 SX’tir. O zamandan beri iki kez güncellenmiş ve yeniden düzenlenmiştir. Bu nedenle, tasarımın kesinlikle gerekli olandan daha fazla sır vermemesini sağlamak için patent resmi neredeyse kesinlikle bir yer tutucudur.

Patent bunun yerine, vites kolunun hareketini vites tamburunun dönüşüne çeviren kompakt ve basit bir elektronik vites değiştirme mekanizmasına odaklanmaktadır. Bu, artık fiziksel bir bağlantıya ihtiyaç olmadığı anlamına gelir, böylece vites değiştiricinin nasıl çalıştırılacağı konusunda endişelenmenize gerek kalmadan ayaklıkların hareket ettirilmesine izin vermek için bisikletin ambalajını serbest bırakır. Arka setleriniz veya otoyol mandallarınız olsun, tasarım, kolu şanzımana bağlamak için yalnızca bir elektrik kablosuna ihtiyacınız olduğu anlamına gelir.

Reaksiyon Göster
  • 0
    alk_
    Alkış
  • 0
    be_enmedim
    Beğenmedim
  • 0
    sevdim
    Sevdim
  • 0
    _z_c_
    Üzücü
  • 0
    _a_rd_m
    Şaşırdım
  • 0
    k_zd_m
    Kızdım

Motosiklet kullanıcısı, blog yazarı

Yazarın Profili
Paylaş
İlginizi Çekebilir

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir