Işıkta yanınıza yanaşıp motoru izleyenler

trafik
trafik

Kırmızı ışıkta beklerken yanınıza yaklaşarak, bir araçtan meraklı gözlerle sizi ve motosikletinizi süzdüğünü çoğu zaman fark etmişsinizdir. Bu tür insanlar genel olarak böyle bir makinenin varlığını ilk defa ve canlı olarak görme imkanı bulmuşlardır. Böyle bir durumda sizden çok motosiklet önemli olduğunu söyleyebilirim. Motosikletin fiziki varlığı, ekonomik bir değeri ve teknik özellikleri gibi konular merak konusudur. Bu merak giderilmezse, otomobil sürücüsü kendinde rahatsızlık hisseder.

https://www.youtube.com/watch?v=qrYOPbS5qkM

Kırmızı ışıkta görmüş olduğu motosiklet sürücüsü ,soruyu soranın ön yargısı ve bi nevi at gözlüğü çerçevesinde bulunur. Eğer havalı bir cevap verebilme imkanınız varsa o çerçevedeki yerinizi muhafaza edersiniz. Geçerli bir cevap verirseniz yine o çerçeve sınırlarında ancak bir gülümseme ve hayranlık ifadesi ile karşılanırsınız.

İnsanların gözünde genel olarak nasıl motosiklet belli bir yargı dahilinde ise, motosiklete binen de öyledir. Sadece Hollywood filmlerinin güdümünde yetişen bir birey, eğer vizyon sahibi değilse, litaratürüne giren yabancı şeyleri sadece ve sadece filmlerden gördüğü kadarıyla algılar.

https://www.youtube.com/watch?v=9H5pVObVAYw

Dolayısıyla; “motosiklete sadece serseriler biner” inanışında olanlar sayısal olarak epeyce vardır. Ayrıca, kırmızı ışık sohbetlerinin kulaktan kulağa yansımasıyla motosikletin pahalı bir araç olduğunu beyninin bir köşesinde barındıran birçok insan vardır şüphesiz. O halde motosiklete sadece zenginler biner düşüncesi de bunu destekler.

Sizin okumuş adam olmanız, belli bir makam ya da mevkii sahibi olmanız, motosikleti ikinci el olarak çok ekonomik fiyata aldığınız pek bilinmeyebilir. Onların gözünde farklı dünyaların varlığı sayılırsınız. Öyle ki bir de motosiklet sürücüsü bir bayan ise bakış açısı tamamıyla değişir. Kıskançlık ve imrenme içgüdülerinin bir arada barındığı yoğun duygular oluşur birçoğumuzda. Trafikteki serseri mayınlara göre motosiklet bir rakiptir. Altındaki Şahin, motosikleti görünce Ferrari oluverir. Ve tabi ki sonrası aşikar.

Sonuç olarak toplumdaki motosiklet konusundaki bazı olumsuz algılar ve cahilliğin yenilmesi gerekir. Yaklaşık olarak sürücülerin yüzde 90’ı tahsilli bir sürücü popülasyonuna sahip ülkedeki motosikletçilerin, bu çabayı harcaması, toplum yararına olacaktır.

motosiklet

Motosiklet kullanıcısı, blog yazarı

You may also like...

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir