İlk Kez Dizi Yere Değdireceklere 5 İpucu

İlk Kez Dizi Yere Değdireceklere 5 İpucu

Her şey Kenan Sofuoğlu’nun redbull sponsorluğunda meraklılara verdiği ufak gösteri ile başladı. bu bir başlangıç değil ama usta bir öğreticinin kendi anlatımıyla ve sürüş deneyimi ile meraklıların bilgi almasıydı. Meraklılar o gün dizi yere değdirmek ve Kenan’la bir gün geçirmek için sürüş yaptığı alana gitti. Peki Kenan Sofuoğlu kısaca neler anlattı. Nelerden söz etti.

Dizi yere değdirmek çok cool gelebilir veya çok saçma gelebilir ama meraklı olanlar için bu bilgiler güzel gelecektir.

Nasıl olur, nasıl yapılır? Eh, size en sağlıklı yoldan anlatmaya çalışalım. Geyik kısmını geçmek için 3. maddeden başlayın. ilk 2 maddede alınması gereken önlemleri anlatıyoruz. bunlardan haberiniz varsa. Dediğimiz gibi 3. maddeye atlayın.

1. Giyim

İlk önce, her zaman deri kıyafetli, tek parça veya iki parçalı bazılarında ise knee sliderler denen diz korumalara ihtiyacınız var. Deri kıyafetlerin çok sıkı olmadığından ve kolayca hareket edebildiğinizden emin olun.

2. Motosiklet

Mütevazi bir süspansiyon yeterlidir, duyarlı bir gidon ile gaz kavrama ve motosiklet salınımı düzgün yapabileceğiniz lastikler çok önemlidir. Şimdilerde bazı motosikletlerde bu salınımı düzenleyen elektronik yardımcılar bile var. 1980’lerde ve 90’larda, dizlerinizi aşağı sarkıtmayı nasıl yaptıklarını düşünün, bunlardan hiçbirine sahip değillerdi.

Yani eski bir klasik olmadıkça, motosikletinizin diz üstüne yatacağınız virajlara göre iyi durumda olması gerekir. Lastiğin, doğru basınçlarda ve iyi bir şekilde takıldığından emin olun ve en iyi sonuç için bir spor veya naked (çıplak) motosiklet kullanmak iyi olacaktır. Adventure, scooter ve chopper gibi motorlarda kendinizi riske atmayın. Olmaz veya yapamazsınız demek istemedik. Sadece işin kolay yolu hakkında bilgi veriyoruz.

3. Zemin

Herhangi bir yolda denememenizde yarar var. Özel bir pist mutlaka gerekiyor. Risklerini zaten biliyorsunuz. Toz, kum ve trafik sizi tehlikeye atacaktır. Sabir bir yarıçapı olan alanlar veya döner kavşaklarda denenebilir fakat trafik olmadığından emin olun.

Şimdi başlayabilirsiniz. Hemen dizinizi yere değdirmeye çalışmayın, ilk önce bir kaç tur atın her seferinde vücudunuzu daha fazla yatırın ve telaşlanmayın. Aşağıdaki video’yu inceleyin. Alpha bu konuda bir video çekmiş. Seyretmeye 01:50’den başlayın.

https://www.youtube.com/watch?v=2QK7pmxst1c

4. Vücut pozisyonu

Basitçe söylemek gerekirse, vücudunuzu ne kadar çok döneceğiniz tarafa asarsanız, motosiklete yaslanmanız gerekecektir. Kontrol kaybına uğrama riskiyle karşı karşıya kalmamak için heyecan ve korkuyu kenarda bırakmanız gerekiyor.

Dışarıdaki ayağınızı mandalının üzerinde tutun, kendinizi motosikletin içinden dışına doğru kaydırın ve omzunu da virajın içine bırakın. Vücut ağırlığınızı tank ve koltukta destekleyin ve iç dizinizi aşağıya doğru rahatça bırakın.

5. Teknik

Düşünülmesi gereken en önemli şey, akıcılık ve hızdır. Daha yüksek bir vites seçip, gazın sabit kalmasını sağlıyoruz. Ne kadar hızlı gidersen, motosiklet de virajdan geçmek için eğilmesi gerekecektir. Çok hız yapın demek değildir. Virajı alabileceğiniz hızı bir kaç denemeden sonra kavrayacaksınız. O yüzden hemen yatmayın, deneyerek o hızı kendiniz belirleyin.

Yavaş yavaş hızı artırın, virajın ilerisinde daha az fren yapmaya çalışın ve virajın etrafında aynı düz çizgiye yapışmaya konsantre olun. Devam edin ve asfalt üzerinde sert plastikten oluşan skrrrrrrrch sesini duyana kadar hızınızı kademeli olarak artırın.

iyi sürüşler, eline sağlık Alpha

motosiklet

Motosiklet kullanıcısı, blog yazarı

You may also like...

1 Response

  1. Mehmet Ali ERB dedi ki:

    Spor kask önerisi istiyorum, 1000 tl bütçem var

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir