Honda elektrikli bir Super Cub moped üzerinde çalışıyor, yeni patent ilerleme kaydetti.
Honda’nın 2009 Tokyo Otomobil Fuarı’nda bir elektrikli Super Cub moped prototipi çıkardıktan sonra sessizliğine rağmen, şirketin aslında tasarımda ilerleme kaydettiği görülüyor.
En azından Honda’dan yeni bir ABD patenti başlangıçta 2018’de verilen ancak sadece bir hafta önce kamuya açıklanmış olan patent, “ELEKTRİKLİ GÜÇLÜ ARAÇLAR VE ELEKTRİK ENERJİLİ ARAÇLAR İÇİN AKÜ DURUM YAPISI” başlığını taşımaktadır.
Patent, büyük bir merkezi aküye ve aküyü çıkarma yöntemine sahip iki tekerlekli bir elektrikli motosikleti işaret ediyor.
Patent, Super Cub’u söz konusu araç olarak özel olarak adlandırmasa da, sanırım hepimiz burada neye baktığımızı biliyoruz.
Aşağıdaki ana patent resmine bakın.
Honda Super Cub, hayranları arasında efsanevi bir konuma sahip olan ve 1958’den beri sürekli üretimde olan retro tarzı bir motosiklettir. Yıllar boyunca 100 milyondan fazla Honda Super Cub ve Cub varyantı satıldı. Tarihte en çok üretilen motorlu taşıt.
Honda’nın en son patentinde görülen elektrikli Super Cub, patentin aküyü bisikletten çıkarma yöntemine odaklandığı için bir motor göstermiyor.
Çoğu elektrikli scooter ve moped, pili koltuğun altında saklar, bu da koltuğu kaldırarak pili çıkarmayı kolaylaştırır.
Bununla birlikte, Electric Super Cub, pilleri iki çerçeve elemanı arasında daha aşağıya monte eden farklı bir tasarım kullanır. Akülere erişmek için sürücü, akü kutusunu yanlara doğru eğerek akülerin üst kısmını kaldırır ve gövdenin yan tarafından çekilmesini sağlar.
Bunun koltuğun altında depolama için daha fazla alan yaratacağını varsayıyorum. Depolama ile zor ulaşılabilecek haznenin içine aşağıya doğru itilen pil kullanılmış olsa da, scooter’ın sele tahtasının altında benzer bir konumda pil yerleştirilir.
Motorun elektrikli Honda Super Cub’daki denkleme nasıl uyduğunu hala tam olarak göremiyoruz, bu da depolama alanını etkileyebilir. Zincir koruyucu, çoğu orta monteli elektrikli motosiklet aktarma organlarına benzer şekilde olası bariz yerleşimi gösterir. Patentler mutlaka üretimin geleceği anlamına gelmez, ancak kesinlikle üretim beklentilerinin ön koşuludur diyebiliriz!