1 – Zamanlama Kavramı neden önemli, yollar tehlikeli ve kurallar sanki bizim için yapılmamış gibi davranıyoruz / Gidiş ve geliş çift şeritli bir yolda mükemmel bir sollama altı saniyeyi geçmemeli. Şeridin ardındaki yerimizi tekrar alana kadar sollamamızı otoban hız limitlerinde, ya da abartılı olmayan, yumuşak bir gazlama ile tayin etmeliyiz. Burada karar sizin!
2 – Zamanı iyi hesaplamak önemli, bu her türlü yol için geçerlidir / Karşı yönden gelen araç veya tepeüstü, viraj gibi kör noktalar bizden ne kadar uzakta bunu iyi bilmek, sizi muhtemel bir toslaşmadan kurtaracak önemli bir bilgidir. Zamanla gelişir ve öğrenilir, bunu tam öğrenerek güvenliğinizi artırmanız gerekir.
3 – Ah şu takip mesafelerine uyulsa hayat daha güvenli olacak. Asla öndeki aracın dibine sokulmayın / Önde bulunan, takip ettiğiniz araç, kilometre taşı gibi yol kenarında belirlediğiniz bir objeyi geçtiği sırada içinizden sayın: “Binbir.. Biniki…” Eğer o noktaya siz “İki” dediğiniz anda varmışsanız, bilin ki çok yakın takip yapıyorsunuz. Bu bugün kaza yapıcam demenin kolay yoludur.
4 – Her aracın hat çizgisini kestirin / Aracın seyrettiği şeritteki doğrultusunu gözlemleyin ve motosikletinizi onun size ulaşamayacağı bir çizgide tutmaya çalışın. Araç hattındaki sapmalar önemlidir, telefonla konuşuyorsa, yanındaki ile konuşuyorsa, yüksek sesle müzik dinliyorsa trafikte neler olup bittiğininden ancak %30 kadar bilgisi vardır.
5 – Kararsızlık içinde gidonu sağa sola seyirterek sürmeyin, arkadan gelen araçların sizin kontrolsüzlüğünüzden dolayı kaza yapmalarına ve bu kazaya sizin karışmanıza neden olacaklardır. / Manevra yapmak zorunda olsanız bile şeridinizin dışına taşmamaya özen gösterin. Şerit kavramına uymak zordur, çünkü sizin bu trafikte yanınızın boş olduğunu düşünüp sizi şerit dışına itmek isteyen bir çok cahil sürücü vardır.
TAKİP ET