1. Anasayfa
  2. Gezi Rehberi

Erzincan Gezi Rehberi – Gezilecek Yerler

Erzincan Gezi Rehberi – Gezilecek Yerler
0

Erzincan Gezi Rehberi – Gezilecek Yerler

Merhabalar değerli araştırmacı okurlarımız. Bu rehberimiz de sizlere Erzincan’ın güzelliklerini tatmanız ve konaklayabileceğiniz yerler için bir blog hazırladık. Erzincan’da kalınacak yerler, nerelere gidilir ve ne zaman gidilir başlıklarını derledik. Sizler için hazırlamış olduğumuz bu küçük gezinti umarım hoşunuza gider beğenirsiniz.

Erzincan’da Nereler Gezilir?

Mama Hatun Türbesi ve Kervansarayı: Zamanla geçirdiği onarımlar nedeni ile orjinalliğini biraz olsun yitirmiş olsa da tarihi yapısıyla gidip görülmesi gereken yerlerde ilk başta yerini hala korumaktadır. Tarihçesine bir göz atarsak eğer Saltuklu Prensesi Mama Hatun adına yaptırılmış en önemli Orta Çağ eserlerindendir. İşte size Erzincan’da Nereler Gezilir’in en güzel yerlerinden biri.

Erzincan (Kemah) Kalesi: Tarihte asıl amacı savunma olarak kullanılması ile bir çok savaşa göğüs germiş ve bir çok medeniyete de ev sahipliği yapmıştır. Geçmişten günümüze kadar bir çok onarım görse de doğal afetler nedeni ile çok az bir bölümü günümüze kadar kalabilmiştir. Gezip görmek isteyeceğiniz bu yere taşıt yolu veya yaya yolu kullanarak ulaşım sağlayabilirsiniz.

Abrenk Kilisesi: Tarihten günümüze gelen Sarp Davit Ermeni Manastırı adı ile de bilinen bu çok önemli tarihi yapıt günümüzde hak ettiği değeri görememektedir. Üzerindeki desen ve şekillerle bilinen dikili taşların tarihinin 12. yüzyıla dayandığı bilinmektedir. Mimarisiyle göz kamaştırsa da bakımsızlık nedeni ile kendisinin korumaya alınmasını beklemektedir. Bu tarihi yapıtı gezip görmek yapmanız gerekenler arasında olmalı ve onu gündemde tutup korunmasına yardımcı olmamız gerekmekte.

Erzincan Müzesi: Bölgenin bir çok yerinden elde edilen tarihi eserlerle donatılmış, kıyafetlerinden tutun çömleklerine kadar halı kilimlerinden tutun savaş alet edavatlarına kadar bir çok yönde zengin tarihi eserleri bulundurmaktadır. Tarihi eserler hakkında bilgi veren yazılar ve fotoğraflarda bulundurmaktadırlar. Erzincan merkezden ulaşım oldukça kolaydır. Tarihi eser severler için oldukça fevkalade bir gezi olacaktır.

Hıdır Abdal Türbesi: Mimari tarihi tam olarak bilinmiyor olmasıyla birlikte günümüze kadar bir çok onarım görmüş ve maalesef orjinalliğinden uzaklaşmıştır. Buna rağmen bulunduğu bölge ve üzerinde ki detayları ile birlikte size yapıldığı zamanın havasını yaşatacaktır. Mimarisinde bulunan dokulardan ortalama 700 yıllık bir geçmişi olduğu düşünülmektedir.

Köroğlu Mağarası: Erzincan’da en çok misafir alan en çok merak edilen doğal güzelliklerindendir. Ulaşım olarak taş merdivenlerden çıkarak ulaşabildiğiniz bu mağara da söylenenlere göre mağarada Köroğlu’nun atının izleri bulunmaktadır. Bu nedenle çok ilgi görmüş ve kendi doğal güzelliği ile bir çok misafiri bünyesinde barındırmaya devam etmektedir.

Gülabibey Camii: 1454 yılında inşa edilen Gülabibey Camii’nde kitabelerin biri yapılış döneminde biri onarım dönemine bir diğeri ise camiye dışarıdan getirildiği düşünülmektedir. Yerli ve yabancı olarak bir çok insana misafirlik yapan Camii’nin mimarisinde kesme taşlar kullanılmıştır. Çarşı Mahallesine giderek sizlerde Camii’yi ziyaret edebilirsiniz.

Ekşisu Kaplıcası ve Ekşisu Mesire Alanı: Tarihi ve doğal güzelliklerini bulunduran bu yer de öncelikle kaplıcalar da vakit geçirip daha sonra üzerine rahatlıkla mesire alanında harika zamanlar geçirebilirsiniz. Bir çok zengin minerali bünyesinde bulundurması ile çoğu hastalığa da iyi gelen bu kaplıcayı gidip görmenizi tavsiye ederiz. Sağlığınız ve eğlenceli ve tarihi bir an yaşamak için daha iyi bir seçenek olamazdı.

Karanlık Kanyon: Sadece ülkemizde değil dünyanın en büyük kanyonları arasında yer almaktadır. Su sporlarına el verişli bu alana gidebilmek için bot ile 1,5 saatlik yolu büyük kayalıklar arasından geçerek gitmeniz gerekmektedir. Bu harika manzara fotoğrafçılar için fevkalade ötesinde bir yer ayrıca adrenalin ile tutuşanlar ve macera tutkunu insanlar için mutlaka gidip gezilmesi yerlerden biri.

Girlevik Şelalesi: Zevkine düşkünler ve eğlenceli güzel vakit geçirmek isteyenler adına harika bir yer. Akan suyun kışın donması bir yana yazın şelalenin verdiği ferahlık bir yana dursun manzarası sizi sizden alacaktır. Etrafında bulunan mesire alanlarında değerli dakikalar geçirebilir veya lokantalarda manzaraya karşı kendinize ziyafet çekebilirsiniz. Şimdiden iyi eğlenceler.

Erzincan’a Ne Zaman Gidilir – Erzincan Gezi Rehberi – Gezilecek Yerler

Erzincan’a Ne Zaman Gidilir? işte sorusunun cevabı; Erzincan Karadeniz bölgesine yakınlığı sebebi ve iklim sebeplerinden dolayı kışın bol yağışlı ve soğuk geçer. Erzincan’a gitme sebebiniz gezmek ve keşfetmek ise yazın gitmenizi tavsiye ederiz. Bünyesinde bulundurduğu tarihi yapıtlar ve doğal güzelliklerini yazın tadını çıkarabilirsiniz. Erzincan’a Ne Zaman Gidilir? cevap bulmuşsunuzdur umarım iyi tatiller.

Erzincan’da Nerede Konaklanır?

Erzincan’da Nerede Konaklanır? Erzincan’da Nerede Kalınır? Erzincan Konaklama Alanları? işte aradığınız soruların cevabı. Her bütçeye uygun otel ve apart butik oteller bulunmaktadır. Ortalama 100 TL ve 250 TL gibi ücretlerle gecelik bir otelde konaklayabilirsiniz. Kış sezonunda bu fiyatlardan daha uygun bir ücretle gecelik kalmaya, konaklamaya oteller bulabilirsiniz.

Reaksiyon Göster
  • 0
    alk_
    Alkış
  • 0
    be_enmedim
    Beğenmedim
  • 0
    sevdim
    Sevdim
  • 0
    _z_c_
    Üzücü
  • 0
    _a_rd_m
    Şaşırdım
  • 0
    k_zd_m
    Kızdım

Motosiklet kullanıcısı, blog yazarı

Yazarın Profili
Paylaş
İlginizi Çekebilir

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir