1. Anasayfa
  2. Film

Dizi Film Tavsiyesi – Bir Tarihe Işık Tutuyor

Dizi Film Tavsiyesi – Bir Tarihe Işık Tutuyor
0

Dizi Film Tavsiyesi – Bir Tarihe Işık Tutuyor; Hala izlemediyseniz, 3 bölümden oluşan bu diziyi seyredin. Harley Davidson‘un doğuşunu, gelişimini ve neredeyse tarihe gömülecekken tekrar şahlanan markanın tarihini anlatıyor.

Işık, kostüm, tarihin bir bölümünü canlandırdığı için çok beğeneceğinize eminim.

Harley’in tarihi gelişmini ve başlarından neler geçtiğine şahit olabileceğiniz bu dizi Discovery Channel’de yayınlanmıştı. Google’da aratarak (Harley And The Davidsons) bulabilirsiniz. Dizi 2016 yapımıdır ve 3 bölümden oluşuyor.

YouTube video

Genel Bakış

Gerçek olaylara dayanan HARLEY AND THE DAVIDSONS, 20. yüzyılın başlarında meydana gelen büyük sosyal ve teknolojik değişim zamanında bu ikonik motosikletin doğuşunu konu alıyor. Walter, Arthur ve Bill tüm varlıklarını ve geçimlerini riske ederek umut vadeden bir girişimde bulunuyorlar. Her biri değişik zorluklar yaşıyor ama hepsinin hayalleri ve hırsları bir motosiklette birleşiyor.

Walter Davidson kuralları yok sayarak ve herhangi bir yere istediği kuvvette gitmesini sağlayacak bir motosiklet yaratan bu ortaklık sayesinde toplum baskılarından kurtulma şansı yakalıyor. Arthur Davidson için ismini temize çıkarma fırsatı sunan bu motosiklet, Bill Harley için ise sonunda baskıcı ailesinden kurtulmak ve mühendislik bilgilerini kullanmak anlamına geliyor. Milwaukee’de bir barakada üretilen motosikletler, hayal edilebilen her türlü durumdan sağ çıkmayı başarıyor.

Özellikle Walter motosikletlerin limitlerini zorluyor. Dizginleyemediği hırsı, onu tüm ülkeye yayılan ölümcül yarışlarda yer almaya ve en iyi motor yarışçısı olmaya itiyor. Walter’ın gözüpek kişiliği sayesinde Harley-Davidson da ün kazanıyor ve tüm risklere rağmen şirket sonunda en büyük rakipleri ve pazarda önemli bir varlığı olan Indian’ı geride bırakıyor. Ancak kurucuları bir de temel bir manevi soru bekliyor – başarılı olmak için ne kadar risk alacaklar?

Dizi Film Tavsiyesi - Bir Tarihe Işık Tutuyor

Başta ülke çapında yayılan “motodrome” yarışları olmak üzere yarışlar çoğunlukla ölümcül sonuçlar doğurabiliyor. Yaratıcılık, yenilikçilik ve tasarım alevi ile ateşlenen Harley-Davidson’ın kurucuları, kendilerinden çok daha büyük rakipleri ile yüzleşiyorlar. Sanki her şey yeterince zor değilmiş gibi bir de Büyük Buhran başlıyor ve motosiklet endüstrisini kırıp geçiriyor.

Ama Harley-Davidson ileri görüşlü iş fikirleri sayesinde zorlukların üstesinden gelmeye devam ediyor. HARLEY AND THE DAVIDSONS, kurucuların gerek Amerikan Ordusu ile anlaşmalar yaparak gerekse de sürücülere yolda nasıl tamirat yapılacağını öğreterek ya da ülke çapındaki motosiklet kulüplerini sahiplenerek şirketin sadık takipçilerinin sayısını, hiçbir rakibin başaramadığı şekilde nasıl artırdığını gözler önüne seriyor.

Sonunda tüm varlıklarını akıtarak o güne kadar aldıkları en büyük riski alıyorlar ve geniş kitlelere ulaşan teknoloji harikası bir yarış makinesi olan dünyanın ilk süper motorunu yaratıyorlar.


1903 yılında kurulan Harley-Davidson, Amerika’nın en eski ve en popüler motosiklet markasıdır. 

114 yıllık üretimi boyunca Harley, sayısız ikonik motosiklet üretti ve bir yandan temel Harleyness özelliğini korurken, bir yandan da gelişen zevkleri ve pazarları karşılamak için sürekli olarak gelişti. Şirket birçok savaş ve bunalımdan, iki dünya savaşından, hem İngilizlerin hem de Japonların sert rekabetinden sağ kurtuldu ve Hintliler dışında tüm orijinal rakiplerinden daha uzun süre hayatta kaldı. Harley bunu yaparak motosiklet kültürünün şekillenmesine yardımcı oldu ve büyük bir Amerika Hayali doğurdu.

Başlangıçta  Harley-Davidson yarışmak için motosikletler üretti. 

İlk yıllarda teklilerden, V-ikizlere ve karşıt ikizlere kadar çeşitli çerçevelerde çok çeşitli modeller yer alıyordu. Mühendislik geliştirme tüm hızıyla devam ediyordu ve Amerikan yapımı yarış sahnesi güzel bir dramaydı. Bu yıllarda Harley-Davidson bir mühendislik ve geliştirme çılgınlığı içindeydi. Yeni atılımlar yapıldıkça ve yeni fikirler test edildikçe yeni modeller, motorlar ve şasi konfigürasyonları her yıl değişiyor gibi görünüyordu. 

Knucklehead Öncesi:  1901’de William S. Harley, motosiklet şasisindeki bir motorun plan çizimini tamamladı. Uzun zamandır arkadaşı olan Arthur Davidson’la ortak oldu ve ortak arkadaşı Henry Melk’in garajında ​​iki yıl odun döktükten sonra 1903’te ilk motosikletlerini piyasaya sürdü ve hemen yarışlara başladı . 1903 yapımı motosikletin boyası hâlâ ıslakken, Bayan. Harley ve Davidson, daha büyük ve daha iyi bir tek silindirli motora sahip yeni, daha modern bir motosiklet üzerinde çalışmaya başladı.

Eylül 1904’te tamamlanan bu motosiklet, Melk’in garajından çıktı ve tıpkı 1903’teki selefi gibi doğrudan piste çıktı. Motor, 24,74 inç küp, tek vitesli şanzımana ve yedek pedal destekli deri kayış tahrikine sahip, giriş-çıkış üstü tekli motordu. Her şeyin ağırlığı 200 pound’dan azdı ve saatte yaklaşık 40 mil azami hıza sahipti. Sürücü Ed Hildebrand varken dördüncü sırada yer aldı; tek seferlik bir prototip için hiç de fena değildi.


1905 yılında Harley-Davidson ilk gerçek Harley’i, Model 1’i piyasaya sürdü. Temel olarak 1904 prototipinin/yarış aracının üretim modeli olan Model 1, öncekilerle neredeyse aynıydı.

Harley-Davidson’un ilk V-twin motorlu motosikleti olan 49,5 kübik inçlik Model 5-D’yi piyasaya sürmesi ancak 1909 yılında gerçekleşti. Bu sıralarda Harley-Davidson, Amerika’nın en büyük motosiklet üreticisi haline geldi; ezeli rakibi Hintli’yi gölgede bıraktı ve Thor, Henderson, Excelsior ve Pierce gibi daha küçük şirketlere tamamen hakim oldu. 5-D’deki F-Head motoru , bir kez daha bu makalenin kapsamı dışında kalan çeşitli nedenlerden dolayı başarısızlıkla sonuçlandı ve bir yıl sonra daha iyi bir motorla değiştirildi.

Devamını zaten dizi içinde izleyeceksiniz o yüzden devam etmiyorum.

Reaksiyon Göster
  • 0
    alk_
    Alkış
  • 0
    be_enmedim
    Beğenmedim
  • 0
    sevdim
    Sevdim
  • 0
    _z_c_
    Üzücü
  • 0
    _a_rd_m
    Şaşırdım
  • 0
    k_zd_m
    Kızdım

Motosiklet kullanıcısı, blog yazarı

Yazarın Profili
Paylaş

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir