Chopper, Cruiser, Custom

Farklı farklı isimleri olan birbirinden farklı anlamlar içeren ama ülkemizde hepsine toptan bir isim takılmış motosikletler topluluğudur. Hepsine toptan chopper diyenler çoğunluktadır. Amerikan filmlerinde çete olup, topluluk halinde dolaşan, bazen yollarda kan döken, bazen banka soyan veya herkese sataşan tipler olarak yıllarca seyrederek, bazılarımızın “vay be” bazılarımızın “itler, kopuklar” diye yanlış tanımladığımız motorculardır. Amerikan filmlerinde gördüğünüz deri yelekli, dövmeli, çeteci delikanlı veya amcalarla özdeşleştirdiğimiz bu tiplerin aslında aslı astarı olmadığını motosiklet klüplerine girdiğimizde veya konuştuğumuzda kolaylıkla anlarız.

Şimdilik Chopper – Cruiser – Custom farkından başlayarak bilgi verelim.

Fabrikadan çıkmış hali ile yollarda dolaşan seri üretim motosikletlerin adlarına Cruiser diyebiliriz.

Custom olarak adlandırılan motosikletler ise cruiser motosikletlerin sürücüsü tarafından kendisine uygun biçimde eklemeleri olan, çıkarmalar yapıştırılmış, değişiklikler yapılmış haline diyoruz.

Chopper motosikletler ise isminin aksine sokaklarda gürül gürül dolaşan ve sakin sürüşünden daha fazla zevk alınan, sürücüsünün kendine göre şekillendirdiği motosikletlere denebilir.

Bu sınıf motosikletlerin avantajları; Değişiklik yapmaktan hoşlanıyorsanız, buna en uygun motosikletlerde yine cruiser motosikletlerdir. Cruiser motosikletinize göre aksesuar bulma konusunda en rahat motosiklet türü olması onu diğerlerinden avantajlı kılar.

Bu sınıf motosikletlerin dezavantajları; Viraj konusunda biraz sıkıntılı olabiliyorlar.

Bu motosiklet sınıfına için Kawasaki’nin Vulcan serisini veya Yamaha Dragstar serisi en güzel örneklerdendir.

motosiklet

Motosiklet kullanıcısı, blog yazarı

You may also like...

1 Response

  1. Kayseri Motor Grubu dedi ki:

    Elektrikli model almak farz oldu

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir