1. Anasayfa
  2. 2025

2025 Suzuki GSX-R1000RZ

2025 Suzuki GSX-R1000RZ
0

2025 Suzuki GSX-R1000RZ‘nin çok yönlü motoru, geniş bir devir aralığında sorunsuz ve kontrol edilebilir bir şekilde sınıfının lideri güç sağlar. Kompakt şasi, bir yarış pistini fethetmeye veya bir kır yolunda seyir etmeye hazır, mükemmel süspansiyon hissi ile çevik yol tutuşu sağlar. Çekiş kontrolü, fırlama kontrolü ve çift yönlü hızlı vites değiştirici gibi gelişmiş elektronik sürücü yardımcıları, sürüş deneyimini geliştirirken, ayırt edici aerodinamik GSX-R karoseri rüzgarı keser.

Showa ® BFF ve BFRC-Lite süspansiyon bileşenleri, eşsiz bir güvenilirlik ve performans kombinasyonu sağlar. Önde, paslanmaz çelik fren hatlarıyla beslenen, radyal olarak monte edilmiş Brembo ® Monoblok fren kaliperleri, bir çift 320 mm Brembo® T tahrikli yüzer fren rotorunu kavrar. GSX-R1000RZ, güvenilirlik, dayanıklılık, kullanılabilirlik ve genel performansın eşsiz bir kombinasyonuyla mükemmel pist potansiyeli ile litre sınıfının en iyi supersport’u olmaya devam ediyor.

Temel Özellikler

* Kompakt, sıvı soğutmalı, DOHC, 999.8 cc, sıralı dört silindirli motor, yüksek düzeyde üst düzey performans ve güçlü düşük ila orta menzilli güç ile tasarlanmıştır.
* Özel Suzuki Racing Değişken Supap Zamanlama Sistemi (SR-VVT), emme eksantrik mili dişlisi üzerinde, düşük ila orta menzilli gücü kaybetmeden yüksek motor devri gücünü artıran santrifüjle çalıştırılan bir mekanizma kullanır.
* Suzuki Racing Parmak Takipçisi valf treni, sürtünmeyi azaltan ve daha yüksek motor hızlarında valf tepkisini artıran itici tarzı bir valf treninden daha hafiftir.
* Her silindir için iki adet 31,5 mm girişli titanyum valf ve iki adet 24 mm egzoz valfi kullanılır. Daha hafif valfler, parmak
takipçisinin kollarına iyi yanıt vererek, son derece yüksek tepe beygir gücü üretmeye yardımcı olan 14.500 rpm’lik bir kırmızı çizgiye izin verir.
* Krank mili, Suzuki’nin Eşit Ateşleme Düzeni Motor mirasını korur. Diğer motosikletlerde kullanılan düzensiz ateşleme sırası motorları daha fazla titreşirken, GSX-R1000R tüm motor devirlerinde iyi, pürüzsüz ve güvenilir güç sağlarken yüksek performanslı bir egzoz notu yayar.
* Kısa stroklu motor, 55,1 mm stroka karşılık 76,0 mm deliğe sahiptir, ancak etkili tasarımı sayesinde önceki nesil GSX-R1000 motordan daha dardır.
* Alüminyum pistonlar 76,0 mm çapındadır ve Sonlu Elemanlar Yöntemi (FEM) analizi kullanılarak tasarlanmıştır ve optimum sertlik ve ağırlık için dökülür.
* Suzuki Kompozit Elektrokimyasal Malzeme (SCEM) kaplı silindirler, sürtünmeyi azaltarak, ısı transferini ve dayanıklılığı artırarak üst karterin içine entegre edilmiştir.
* Yüksek 13.2: 1 sıkıştırma oranı, yüksek beygir gücü üretmeye yardımcı olur. Silindir kafasının sığ yanma odaları, çalışma sırasında üretilen ısıyı en aza indirir.
* Hassas yol tutuşu için en uygun şasi boyutlarını oluşturmak ve motosikletin ağırlık dağılımını dengelemek için motor geriye döndürülür ve çerçeveye yerleştirilir.
* EFI sistemi Suzuki’nin Ride-by-Wire Elektronik Gaz Kelebeği Gövdelerini kullanır ve hassas ve sorunsuz güç sağlarken sürücü gaz kelebeği girişine hızlı yanıt vermek için servo motor tarafından kontrol edilen gaz kelebeği valfleri kullanır.
* Otomatik Rölanti Devri Kontrolü (ISC), soğuk çalıştırmayı iyileştirir ve motor sıcaklığından bağımsız olarak motor rölantisini dengeler.
* Gaz kelebeği gövdelerindeki dört birincil yakıt enjektörünü tamamlayan, hava kutusunun üstünden doğrudan giriş hunilerine yakıt püskürten dört Suzuki Üst Besleme Enjektörüdür (S-TFI). Bu, daha yüksek tepe gücü, daha verimli yanma ve daha yüksek düzeyde yakıt kontrolü ile sonuçlanır.
* Daha düşük devir performansını kaybetmeden üst uç gücü artırmak için airbox, iki dış silindir için istiflenmiş hava giriş hunileri ile donatılmıştır. Bu karmaşık olmayan tasarım, ağırlık ekleyen karmaşık bir mekanizma gerektirmeden tüm giriş hızlarında iyi hava akışı sağlar.
* Çift Suzuki Ram Air Direct (SRAD) giriş kanalları, yol hızı arttıkça hava kutusuna giren hacimsel hava akışı miktarını katlanarak artırır.

* 4-2-1 egzoz sistemi, motorun redline’a kadar heyecan verici bir hızla geniş bir performans yelpazesi sunmasına yardımcı olur. Fırçalanmış paslanmaz çelik ısı kalkanına sahip siyah kaplamalı titanyum susturucu, heyecan verici, ayırt edici bir ses yaratırken, yüksek eğim açılarında iyi yerden yükseklik için yükseğe sıkıştırılmıştır.
* Orta borudaki Suzuki Egzoz Ayar (SET) sistem valfi, daha büyük bir susturucuya ihtiyaç duymadan egzoz seslerini azaltarak susturucuya geri basıncı ve akışı kontrol etmeye yardımcı olur, güç dağıtımını genişletir.
* SET-Alfa egzoz valfleri, iki dış ve iki iç başlık borusu arasındaki denge borularındadır. Ana AYAR valfinden gelen bir kablo ile çalıştırılan Alfa valfleri, daha yüksek motor devirlerinde açılır ve daha düşük devirlerde kapanır, motorun düşük ve orta menzilli beygir gücünü kaybetmeden yüksek tepe gücü oluşturmasına yardımcı olur.
* Dijital ateşleme, kıvılcım mukavemetini artıran ve yanma verimliliğini artıran iridyum tipi bujileri ateşler. Bu kaliteli bileşenler ayrıca geleneksel bujilerden daha uzun süre dayanır.
* Soğutma sistemi gelişmiş analiz tasarımı kullanılarak tasarlanmıştır, böylece soğutma sıvısı motordan ve radyatörden daha verimli akar. Bu kompakt tasarım, önceki nesil GSX-R1000’den 400 cc daha az soğutma sıvısı kullanır, bu da soğutma verimliliğini artırır ve ağırlığı azaltır.
* Kaporta, soğutma havasını yüksek kapasiteli kavisli radyatöre verimli bir şekilde yönlendirir. Çift soğutma fanları, daha düşük yol hızlarında iyi soğutma sağlar.
• Doğrudan ana radyatörün altına monte edilmiş, hava soğutmalı, radyatör tarzı bir yağ soğutucusu kullanılarak motordan ilave ısı alınır.
* Suzuki Çift yönlü Hızlı Vites Değiştirme Sistemi, rekabet sırasında daha hızlı tur süreleri ve sokakta olağanüstü sürücü rahatlığı için kavramasız yukarı ve aşağı kaymalara izin verir.
* GSX-R1000R, Suzuki Debriyaj Destek Sistemi (SCAS) çok plakalı, ıslak kavrama ile donatılmıştır. SCAS, vites küçültme sırasında terlik kavraması gibi çalışır ve hızlanma sırasında plakalar üzerindeki basıncı arttırır. Bu, motor frenlemesini düzeltir ve debriyaj kolu çekişini hafifletir.
* Kaset tarzı, altı vitesli şanzıman, sürücülerin vites oranlarını sürüş koşuluyla tam olarak eşleştirmelerini sağlar. Kaset tarzı bir şanzıman, motor hala çerçevedeyken bir montaj olarak karterden kolayca çıkarılabilir, bu da yarış pisti vites değişikliklerini kolaylaştırır ve servisi basitleştirir.
* Suzuki’nin yarışı kanıtlanmış, yakın oranlı şanzımanlarına dayanan GSX-R1000R vites kutusu, toplam motor uzunluğunu azaltan dikey kademeli şaftlara sahiptir.
* Vites kolu, ters model, GP tarzı vites değiştirme için kolayca ayarlanabilir (kullanımda olan hızlı vites değiştiriciyle bile).
* Ana paneldeki programlanabilir vites lambası, sürücünün belirli bir motor devrine ulaşıldığında vites değiştirmesi için görsel bir uyarı sağlar.
* Birincil dişli oranı, daha güçlü hızlanma için önceki nesil GSX-R1000’e kıyasla daha düşüktür.
* Hareketli kütleyi azaltmak için, büyük arka lastiği tamamlayan 45/17 son dişli oranına sahip 525 boyutlu bir tahrik zinciri kullanılır.
* Suzuki MotoGP şasi geliştirmeden öğrenilen dersleri kullanarak, GSX-R1000R’NİN motor açısı, önceki nesil GSX-R1000’e kıyasla altı derece geriye döndürüldü. Bu dönüş, çatalın şasinin merkezine olan mesafesini 20 mm azaltır ve salınım kolu uzunluğunu 40 mm artırır. Bu, şasinin stabilitesini ve motosikletin aerodinamiğini iyileştirir.
* Alüminyum ikiz direk tarzı çerçeve, mukavemeti uygun yerlere yerleştirmek için FEM analiz teknolojisi kullanılarak tasarlanmıştır; Çerçeve ayrıca önceki nesil GSX-R1000’den yüzde on daha hafiftir. Çerçevenin direkleri birbirine 20 mm daha yakın yerleştirilerek aerodinamik, görünüm ve sürüş konforunu iyileştiriyor.
* Alüminyum Superbike destekli salınım kolu, amortisöre dengeli destek ve hareket sağlayan ana kirişlere desteği eşitledi, yarış pisti kullanımını iyileştirirken aynı zamanda sürücüye tutarlı bir süspansiyon hissi verdi.
* GSX-R1000R’NİN salınım kolu pivotu ayarlanabilir bir konuma sahiptir, böylece şasi rekabet kullanımı için daha iyi ayarlanabilir (lütfen sokak sürüşü için standart konumu kullanın).
* Yarış pisti tarafından geliştirilen bağlantılar tek Showa® Balanssız Arka Yastık Lambası (BFRC-lite) şokunu desteklenmiş salınım koluna bağlayın. BFRC-lite’ın yenilikçi tasarımı, yalnızca süspansiyonun nasıl hareket ettiğini kontrol etmek için değil, aynı zamanda engebeli yüzeylerde veya frenleme sırasında şasi eğimli olduğunda tepkisini yumuşatmaya yardımcı olmak için şok gövdesinin dışındaki sönümleme kuvvetini kontrol eder. Bu, yarış pisti ortamında mükemmel bir tepki seviyesi üretir ve sokak sürüşü sırasında sürücü geri bildirimi ve konforu için yeni bir standart belirler.
* Showa ® Balanssız Ön Çatal (BFF), yarış seviyesi teknolojisini kullanır o bir supersport motosikletinde daha önce görülmemiş mükemmel sönümleme kuvveti duyarlılığı sağlar. Bu süspansiyonun tasarımı, yay haznesinin dışındaki sönümleme kuvvetini kontrol eder, bu nedenle çatal, strok hareketinden bağımsız olarak tutarlı sönümlemeyi hassas bir şekilde korur. BFF ile sürücü, benzersiz bir yüzey geri bildirimi ve sürüş uyumluluğu seviyesine sahiptir.
* GSX-R1000R ayrıca BFF ile birlikte hafif, yarışa hazır bir üst üçlü kelepçe ile donatılmıştır.
* Brembo ® Monoblok 4 pistonlu fren kaliperleri, çatalın aks tutucularına radyal olarak monte edilmiştir. Sadece bir GSX-R1000R’DE, bu ön kaliperler paslanmaz çelik fren hatlarıyla beslenir.

* Çift ön Brembo ® T-drive fren rotorları, 320 mm’lik yüzer diski taşıyıcıya takmanın iki yöntemine sahiptir. Rotorun kaliperle ilişkisini koruyan beş geleneksel yüzer rotor makarası ve rotorun yalnızca geleneksel makaraları olan bir diskten daha fazla fren enerjisi emmesini sağlayan beş T tahrikli bağlantı elemanı vardır.
* Ön frenler, Nissin® tek pistonlu kaliperli 240 mm arka disk fren ile tamamlanmaktadır.
* Geleneksel ABS gibi, Hareket Yolu Fren Sistemi de mevcut çekiş için uygun miktarda frenleme kuvveti sağlar ve IMU’DAN ilave şasi aralığı girişi sağlar. IMU arka tekerlek kaldırmayı algıladığında veya motosiklet eğildiğinde, ABS sistemi şasinin yerleşmesine ve frenleme verimliliğinin korunmasına yardımcı olmak için ön freni ayarlayacaktır.
* Suzuki’ye özgü hafif altı kollu jantlar, yaylanmamış kütleyi azaltır ve bir GSX-R1000R’NİN oluşturabileceği frenleme ve tahrik kuvvetlerini yönetmeye yardımcı olmak için tasarlanmıştır. İnci Parlak Beyaz ve Metalik Triton Mavisi GSX-R1000R boya şemasında parlak mavi jantlar bulunur, Candy Daring Red / Glass Sparkle Black GSX-R1000R koyu kırmızı tekerleklerde yuvarlanırken, Metalik Mat Kılıç Gümüş versiyonu parlak mavi jant grafiklerine sahip siyah tekerleklere biner.
* GSX-R1000R, pist gününe hazır Bridgestone ® Racing Street RS11 düşük kütleli lastiklerle birlikte gelir. Lastiklerin sırt deseni aşınmayı azaltır ve spor performansını ve temas hissini en üst düzeye çıkarır.
* Şimşek hızında, 32 bit çift işlemcili Motor Kontrol Modülü (ECM), Suzuki’nin caddeye giden geniş EFI bilgisini Suzuki’nin şampiyonluk kazanan MotoGP yarış programındaki zekayla harmanlıyor. GSX-R1000R sürücüleri, aynı anda cilalı sokak tavırları alırken, eş zamanlı olarak sportbike performansı elde eder.
* Suzuki, MotoGP bilgisini kullanarak GSX-r1000r’ye bir Atalet Ölçüm Birimi (IMU) yerleştirmiştir. IMU, ecm’ye altı yönlü, üç eksenli, hareket ve konum bilgisi sağlar, böylece performansı etkileyen motor ve şasi bileşenlerinde elektronik olarak anlık ayarlamalar yapılır.
* LCD çok işlevli gösterge paneli, GSX-RR MotoGP gösterge panelinden esinlenmiştir. Bu panel, sürücünün takometre çubuğunu, hız göstergesi rakamlarını ve diğer önemli operasyonel bilgileri kolayca görebilmesi için düzenlenmiştir. Bu etkili ekran, sürücünün GSX-R1000R’NİN gelişmiş elektroniklerine arayüzü olduğu için kritik öneme sahiptir. GSX-R1000R üzerindeki panel, siyah bir arka plana sahip olduğu için benzersizdir.
* ECM, sürücünün gaz kelebeği kavrama dönüşünü ımu’dan etkilenen elektroniklerin iyileştirmesiyle eşleştirmek için Ride-by-Wire elektronik gaz kelebeği gövdelerini hassas bir şekilde açar. Sonuç, rölantiden redline’a güçlü ve kesintisiz bir motor gücü dağıtımıdır.
* Üç modlu Suzuki Sürüş Modu Seçici (S-DMS) sistemi, sürücünün sürüş kabiliyetine ve koşullarına uyacak şekilde motorun güç dağıtım özelliğini seçmesini sağlar.

* Suzuki Çift yönlü Hızlı Vites Değiştirme Sistemi, GSX-R1000R yarışçılarının her zamankinden daha hızlı vites değiştirmesini sağlar. Vites yükseltmelerdeki ateşleme zamanlamasını ve vites düşürmelerdeki elektronik gaz kelebeği gövdelerini değiştirerek, kavramasız vites değiştirme, daha hızlı ve daha tutarlı tur süreleri sağlamaya yardımcı olur.
* IMU etkisine sahip özel on modlu Hareket Yolu Çekiş Kontrol Sistemi (MT-TCS)*, sistemin müdahale miktarını sürüş kabiliyetine ve yüzey koşullarına uyacak şekilde ayarlayarak sürücünün güvenini artırır.
* Suzuki’ye özel Motion Track Kilitlenme Önleyici Fren Sistemi (ABS) * * kilitlenme önleyici frenlemeye ek performans getirir. Geleneksel bir ABS sistemi gibi, Hareket Yolu Fren Sistemi de mevcut çekiş için uygun miktarda frenleme kuvveti sağlamaya yardımcı olur. IMU arka tekerlek kaldırmayı algıladığında, ABS kontrol modülü arka tekerlek kaldırmayı azaltmak için ön fren basıncını ayarlar. IMU, frenler kullanıldığında motosikletin eğildiğini algılarsa, ABS ünitesi, frenleme kuvvetinin ve lastik tutuşunun korunmasına yardımcı olmak için fren basıncını en uygun miktarda ayarlar.
* Suzuki Fırlatma Kontrol Sistemi, GSX-R1000R sürücülerine yarış başlangıcında motosikletlerini fırlatırken rekabet avantajı sağlar. Bu sistem, sürücünün debriyaj çalışmasına konsantre olabilmesi için motor gücünü modüle eder.
* Suzuki Easy Start Sistemi, GSX-R1000R sürücüsünün çalıştırılmasını kolaylaştırır, çünkü ECM, marş düğmesine anlık bir basışla motoru otomatik olarak 1,5 saniye (veya çalıştırılana kadar) kranklamaktadır. Şanzıman nötr durumdaysa debriyaj kolunu çekmeye gerek yoktur. Çalıştırıldıktan sonra ECM, motorun soğuk veya sıcak olmasına bakılmaksızın tutarlı bir motor rölanti devrini korumak için elektronik gaz kelebeği gövdelerinin kontrolüne yardımcı olur.
* Yenilikçi Suzuki Düşük Devir Yardım Sistemi kalkışları düzeltir ve sürücünün motosikleti durdurma şansını azaltır. Gerekirse, debriyaj serbest bırakıldığında daha yumuşak bir çalıştırma için ECM motor devrini hafifçe yükseltir ve bu da duraktan uzaklaşmayı veya trafikte olağanüstü düşük hızlarda gezinmeyi kolaylaştırır.

* Çeşitli Orijinal Suzuki Aksesuarlarının yanı sıra eksiksiz bir GSX-R logo kıyafeti seçeneği mevcuttur.
• 12 aylık sınırsız kilometre sınırlı garanti. Suzuki Genişletilmiş Koruma (SEP) aracılığıyla sağlanan diğer avantajlarla daha uzun kapsama süreleri.
• Daha fazla ayrıntı için lütfen ziyaret edin www.suzukicycles.com.

* Çekiş Kontrol Sistemi, sürücünün gaz kelebeği kontrolünün yerine geçmez. Sürücü bir dönüşe girdiğinde ve / veya frene bastığında aşırı hız nedeniyle çekiş kaybını önleyemez. Çekiş kontrolü, ön tekerleğin tutuşunu kaybetmesini engelleyemez.

** Islak, gevşek veya engebeli yollar gibi yol yüzeyi koşullarına bağlı olarak, ABS donanımlı bir aracın fren mesafesi, ABS donanımlı olmayan bir araca göre daha uzun olabilir. ABS, viraj alırken frenlemenin neden olduğu tekerlek kaymasını önleyemez. Lütfen dikkatli sürün ve abs’e aşırı güvenmeyin.

MOTOR
Motor: 999.8 cc, 4 zamanlı, sıvı soğutmalı, 4 silindirli, DOHC
Çap x Strok: 76,0 mm x 55,1 mm (2,992 inç) x 2.169 inç.)
Sıkıştırma Oranı: 13.2: 1
Yakıt Sistemi: Ride-by-Wire gaz kelebeği gövdeli yakıt enjeksiyonu
Marş Motoru: Elektrikli
Yağlama: Islak karter
AKTARMA
organları Debriyaj: Islak, çok plakalı tip
Şanzıman: 6 vitesli sabit ağ
Son Tahrik: Zincir, DID® 525HV3, 120 bağlantı
ŞASİ
Süspansiyonu, Ön: Ters Çevrilmiş teleskopik, helezon yay, yağ sönümlemeli
Süspansiyon, Arka: Bağlantı tipi, tek şok, helezon yay, yağ sönümlemeli
Fren, Ön: Brembo®, 4 pistonlu, çift diskli, ABS donanımlı
Fren, Arka: Nissin®, 1 pistonlu, tek diskli, ABS donanımlı
Lastik, Ön: 120 / 70ZR17M / C (58 W), tüpsüz
Lastik, Arka: 190/55ZR17M/C (75 W), tüpsüz
Yakıt Deposu Kapasitesi: 16.0 L (4.2 ABD gal.)
ELEKTRİKLİ
Ateşleme: Elektronik ateşleme (transistörlü)
Far: LED
Arka Lambası: LED
BOYUTLAR
Toplam Uzunluk: 2075 mm (81,7 inç))
Toplam Genişlik: 705 mm(27,8 inç.)
Toplam Yükseklik: 1145 mm(45,1 inç))
Dingil mesafesi: 1420 mm (55,9 inç.)
Yerden Yükseklik: 130 mm (5,11 inç))
Koltuk Yüksekliği: 825 mm (32,5 inç).)
Boş Ağırlık: 202 kg (445,0 lb.)

Reaksiyon Göster
  • 1
    alk_
    Alkış
  • 0
    be_enmedim
    Beğenmedim
  • 0
    sevdim
    Sevdim
  • 0
    _z_c_
    Üzücü
  • 0
    _a_rd_m
    Şaşırdım
  • 0
    k_zd_m
    Kızdım

motor sever, motosikletsitesi.com yazarı, ege üniversitesi, iletişim mezunu - Xmax 250 kullanıcısı ve bajaj ns200 kullanıcısı

Yazarın Profili
Paylaş
İlginizi Çekebilir

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir