1. Anasayfa
  2. 2022

2022 Yamaha YZF-R1

2022 Yamaha YZF-R1
0

Yeni nesil R-Serisi stiline, gelişmiş elektronik kontrole, süper spor fren ve süspansiyon performansına ve yüksek performanslı çapraz düzlemli bir motora sahiptir.

Ama hepsinden öte, bu motosikleti bu kadar özel yapan R1’in inanılmaz akıllı elektronik donanımıdır. Ride-by-wire gaz kelebeğinden Kalkış Kontrol Sistemine (LCS), Motor Freni Yönetimine (EBM) ve Fren Kontrolüne (BC) ve çok daha fazlasına kadar her şeyle donatılmış bu, lider olmak için inşa edilmiş nihai Yamaha süper spor modelidir. Mat mavi renk şemasına sahip sportif yeni çift tonlu Icon Blue ve dinamik Yamaha Black seçeneği ile geliyor.

2022 Yamaha YZF-R1

2022 Yamaha YZF-R1 Temel Özellikler

Bir bakışta

  • Aerodinamik M1 tarzı gövde
  • Yüksek verimli 998cc EU5 motor
  • Yeni çift tonlu renklendirme ile yüksek kaliteli kaplama
  • 43 mm KYB ön çatallar
  • Fren Kontrol (BC) sistemi
  • Motor Fren Yönetimi (EBM) sistemi
  • Yeni nesil LED farlar ve pozisyon lambaları
  • Ride-by-wire APSG gaz kelebeği
  • Başlatma Kontrolü (LCS) sistemi
  • Yüksek sürtünmeli fren balataları
  • Bridgestone Battlax RS11 lastikler – 200 geniş arka
  • EBM ve BC ekranlı TFT cihazları

2022 Yamaha YZF-R1

ÜST TEKNİK ÖZELLİKLER

  • MotoGP® Türevli Çapraz Düzlemli Krank Mili Motoru
    998cc sıralı dört silindirli motor, Yamaha’nın Yamaha’nın YZR-M1 MotoGP® yarış motosikletinden türetilen özel çapraz düzlemli krank mili teknolojisine sahiptir. Bu benzersiz motorun her yönü heyecan vermek için yapılmıştır.
  • Dijital Superbike Teknolojisi
    R1, terime yeni bir anlam kazandıran eksiksiz bir IMU-güçlü elektronik sürücü yardımcıları paketi ile sürücünün girdilerini harekete dönüştüren kablosuz bir Ride-by-wire Yamaha Çip Kontrollü Gaz Kelebeği (YCC-T®) sistemine sahiptir. “binici güveni.”
  • Superbike Frenler ve Lastikler
    YZF-R1, güçlü 4 pistonlu radyal monteli ön kaliperler, paslanmaz çelik ön fren hatları, yüksek sürtünmeli balatalara sahip büyük 320 mm ön rotorlar ve kompakt bir ABS ünitesi içeren palet odaklı fren donanımı kullanır. Bridgestone® RS11 lastikleri, dengeli yol hissi ve yol tutuşu ile gerçek yarış pistine hazır çekiş sağlar.
  • Keskin, Şık Tasarım
    YZF-R1, kusursuz bir şekilde agresif, aerodinamik bir profil oluşturan güzel bir şekilde entegre edilmiş gövdeye ve zarif, şık çizgilere sahiptir.
  • Efsanevi R-Serisi
    Yol tutuşu Yamaha’nın rafine Deltabox alüminyum çerçeve teknolojisi etrafında inşa edilen ve yüksek özellikli, tamamen ayarlanabilir KYB® süspansiyonu monte eden YZF-R1, dünyanın dört bir yanındaki yarış pistlerinde geliştirilen 20 yılı aşkın şasi teknolojisinin bir örneğidir.
  • Sonraki Seviye R-Serisi Evrimi
    R1’i geliştirirken Yamaha mühendisleri, üst düzey sürücülerden ve dünyanın en zorlu yarış pistlerinden alınan geri bildirimleri birleştirdi. Gelişmiş elektronik sistemler, motor, süspansiyon, frenler ve aerodinamik paketi tamamlarken sürücünün güvenini ve kontrolünü artırır.

2022 Yamaha YZF-R1MOTOR

  • Son Teknoloji CP4® Motor
    R1’in 998cc sıralı dört silindirli motoru, Yamaha’nın Yamaha’nın YZR-M1 MotoGP® yarış motosikletinden türetilen özel çapraz düzlem krank mili teknolojisine sahiptir. Krank milindeki atalet kuvvetlerini eşitleyen CP4 motoru, sürücüye gaz kelebeği tutuşu ile arka tekerlek arasında nihai bağlantıyı sağlayan doğrudan bir doğrusal tork hissi verir.
  • Yüksek Çıkışlı Motor Teknolojisi
    Titanyum bağlantı çubukları, minimum ağırlıkla maksimum güvenilirlik sağlamak için Yamaha’nın hassas kırılmalı ayırma yöntemini kullanır. Titanyum emme valfleri ve dövme pistonlarla birlikte bu hafif parçalar, CP4’ün yüksek redline ve aşırı devir kabiliyetine ulaşmasına yardımcı olur. Silindir bloğu ayrıca krank milinden dengelenir, bu da pistonlar ve delikler üzerindeki sürtünme yüklerini azaltır.
  • Yüksek Performanslı Emme Sistemi
    Silindir kapağı, emme sistemi, yakıt enjektörleri ve hava kutusu, kısmi gaz performansını artırmak için birlikte çalışır. Ve daha küçük ve daha kısa bir emme yolu oluşturarak, yeni enjektörler, daha iyi yakıt atomizasyonu için yakıtı doğrudan emme valflerine püskürtebilir.
  • Rafine Külbütör-Kol Valvetrain
    Kompakt külbütör valf tahriki, sürtünme kayıplarını azaltmak için daha düşük kam lobları ve azaltılmış yay basıncı kullanırken geleneksel kam tahrikli sistemlerden daha büyük valf kaldırmaya izin vermek için optimize edilmiş geometri kullanır.
  • Titanyum Egzoz Sistemi
    R1, öncelikle hafif titanyumdan üretilmiş bir susturucu ve ısı kalkanları ile donatılmıştır. Kompakt orta susturucu ayrıca, optimum kullanım için kütleyi şaside düşük ve makinenin merkezine mümkün olduğunca yakın bir yerde toplar.
  • Kompakt İstiflenmiş Şanzıman
    6 vitesli bir şanzıman, yüksek devirli motora en iyi şekilde uyum sağlamak için yakın oranlı dişlilere sahiptir. Şanzıman ayrıca, kütleyi merkezileştirmek ve genel motor boyutunu önden arkaya daha kısa tutmak için giriş/çıkış millerini “yığınlar”, bu da olağanüstü ağırlık dengesi için çerçevedeki motor yerleşimini optimize eder.
  • Gelişmiş Debriyaj
    Yamaha’nın asistanı ve kaydırmalı kavraması, sürücüye virajlara agresif bir şekilde girerken daha güvenli vites küçültmeleri sağlamak için kullanılırken, R1’in yüksek çıkışlı motorunun torkunu sorunsuz bir şekilde idare eder.

 

ŞASİ/SÜSPANSİYON

  • ABS’li Fren Kontrol (BC) Sistemi
    Dünyanın dört bir yanındaki yarış pistlerinde geliştirilen Yamaha’nın Fren Kontrol (BC) Sistemi, agresif frenleme altında veya ideal olmayan yüzeylerde fren kaymasını en aza indirmek için Kilitlenmeyi Önleyici Fren Sistemi (ABS) ile birlikte çalışır. Ayarlanabilir BC Sistemi, viraj ortasında fren yaparken sürücünün güvenini artıran yatış açısı arttıkça aşamalı fren kuvveti müdahalesi sağlamak için IMU’yu kullanır.
  • Supersport Frenleme Bileşenleri
    YZF-R1, yüksek sürtünmeli bir balata bileşimi ile mükemmel durma gücü için büyük 320 mm rotorlar üzerinde hareket eden 4 pistonlu radyal monteli ön kaliperlere sahiptir ve kompakt yüzer kaliperli 220 mm arka disk tarafından desteklenir. ABS hidrolik ünitesi hafif ve kompakttır ve yüksek kaliteli örgülü paslanmaz çelik ön hatlar, sağlam ancak hızlı tepki veren kontrol ve his sağlar.
  • Tamamen Ayarlanabilir KYB® Çatalı
    R1, pistte inanılmaz ön uç hissi için 43 mm iç borulara ve 4,7 inç strokuna sahip ters çevrilmiş bir KYB® ön çatala sahiptir. Şim yığını sönümleme pistonları, agresif koşullar altında yol hissini iyileştirir. Tüm ayarlamalar, basitleştirilmiş akort için çatal ayaklarının üstünde de yapılır.
  • Bağlantı Tipi KYB® Şok
    Tamamen ayarlanabilir KYB® şoku, olağanüstü yol tutuşu ve motor torkunun palet yüzeyine mükemmel aktarımını sağlamak için en uygun şekilde yerleştirilmiş bir arka alt bağlantı pivot konumunu kullanır. Dahili ayarlar da yükseltilmiş ön çatala uyacak şekilde revize edildi.
  • Bridgestone® RS11 Lastikleri
    R1, dengeli yol hissi ve yol tutuşu ile gerçek yarış pistine hazır çekiş sunmak üzere tasarlanmış en yeni Bridgestone® RS11 lastiklerini takar.
  • Yarışa Hazır Magnezyum Jantlar
    10 kollu dökme magnezyum jantlar, geleneksel alüminyum döküm alaşım jantlara kıyasla dönme kütlesini önemli ölçüde düşürür, daha hızlı yön değişiklikleri ve duyarlı yol tutuş için yaysız ağırlığı azaltır.
  • Kompakt Deltabox Çerçeve
    İnce alüminyum Deltabox çerçeve, magnezyum alt çerçeve ve alüminyum salınım kolu, olağanüstü palet odaklı kullanım ile kompakt bir şasi tasarımına katkıda bulunur. Motor takozları, yarış pistinde optimum sağlamlık dengesi ve harika viraj alma performansı için motoru çerçevenin gergin bir parçası olarak kullanır.
  • Alüminyum Yakıt Deposu
    Alüminyum alaşımlı yakıt deposu, benzer bir çelik depodan tam 3,5 pound daha hafiftir, toplam ağırlığı daha da azaltır ve sürücüye makineye doğal bir alt gövde bağlantısı verecek şekilde şekillendirilmiştir.

 

EK ÖZELLİKLER

  • Şık Tasarım
    YZF-R1, kusursuz bir şekilde agresif, aerodinamik bir profil oluşturan güzel bir şekilde entegre edilmiş gövdeye ve zarif, şık çizgilere sahiptir.
  • Tamamen LED Aydınlatma
    LED farlar hem hafif hem de kompakt olup, mükemmel görüş ile ön kaportanın daha aerodinamik tasarımına olanak tanır. Işıklar geniş bir aydınlatma yayılımı sağlar. Daha iyi aerodinamik için LED ön dönüş sinyalleri aynalara entegre edilmiştir, LED arka lamba ise şık ve oldukça görünürdür.
  • Tam Renkli Enstrümanlar
    R1, sürücüye makineden geri bildirim veren ön fren basıncı ve ön/arka G-kuvvet okumaları ile parlak bir tam renkli, ince film transistör (TFT) ölçere sahiptir. YRC ayarları (EBM ve BC sistemleri dahil), üst devir aralığında takometrenin yakınlaştırılmış görünümü, tur zamanlayıcı, vites konumu göstergesi ve hız gibi performans bilgilerine odaklanan hem sokak modu hem de yol modu içerir. .

 

ELEKTRONİK

  • Ride-by-Wire Gaz Kelebeği Sistemi
    R1, gaz kelebeği kablolarını ortadan kaldıran Kavramalı Hızlandırıcı Konum Sensörü (APSG) etrafına inşa edilmiş, kablolu bir Yamaha Çip Kontrollü Gaz Kelebeği (YCC-T®) sistemine sahiptir. Daha önce olduğu gibi, YCC-T sürücü tarafından gaz kelebeği girişini hassas bir şekilde algılar ve emme hacmini aktif olarak kontrol etmek için gaz kelebeği valflerini çalıştırır, bu da son teknoloji bilgisayarlı motor yönetimine ancak daha hafif bir pakette izin verir.
  • Değişken Giriş Sistemi
    YZF-R1, tüm devir aralığı boyunca gücün yayılmasını genişleten değişken bir giriş sistemi olan Yamaha’nın Çip Kontrollü Girişine (YCC-I®) sahiptir. CP4 motoru, motor hızına bağlı olarak giriş uzunluğunu aktif olarak ayarlayarak, devir aralığı boyunca geniş bir güç dağılımı sağlayabilir.
  • MotoGP® Düzeyinde Kontrol Edilebilirlik
    Yamaha’nın Atalet Ölçüm Birimi (IMU), 3 boyutlu uzayda altı hareket ekseninin tümünü saniyede 125 hesaplama hızında ölçen bir jiroskop sensörü ve G-sensör ivmeölçerini birleştirir. Bu bilgi, motosikletin konumunun ayrıntılı bir resmini oluşturmak için Motor Kontrol Ünitesine (ECU) beslenir ve ardından R1’in sürücüye yardımcı teknoloji paketi Yamaha Sürüş Kontrolü’ne (YRC) güç sağlar.
  • Motor Freni Yönetimi (EBM)
    YZF-R1, sürücünün motor frenini kişisel tercihlerine ve pist koşullarına göre ayarlamasını sağlayan bir Motor Freni Yönetimi (EBM) sistemine sahiptir. EBM sistemi, daha yumuşak viraj girişi sağlamak için üç seviyeli motor freni kuvveti sunar.
  • Güç Dağıtım Modu (PWR)
    Güç Dağıtım Modu (PWR), sürücünün motor tepkisini tercihlerine ve sürüş koşullarına en uygun şekilde ayarlamasına, gaz kelebeği hissini, tepkisini ve genel gücü ayarlamasına olanak tanır. PWR sistemi, dört kademeli güç dağıtımı ayarı sunar.
  • Yalın Açıya Duyarlı Çekiş Kontrol Sistemi (TCS)
    R1’in Çekiş Kontrol Sistemi (TCS), ani hızlanma sırasında istenmeyen tekerlek patinajını izlemek ve azaltmak için ön ve arka tekerlek hızlarındaki farklılıkları hesaplar. Birçok basitleştirilmiş TC sisteminin aksine, R1 ayrıca yatış açısını hesaplamak için IMU’yu kullanır ve ardından sürücünün taleplerine en uygun şekilde TCS müdahale miktarını ayarlar. TCS, sürücünün tam olarak gereken kontrol seviyesini aramasını sağlayan on ayrı ayar sunar.
  • MotoGP® Tarafından Geliştirilen Kayma Kontrol Sistemi (SCS)
    Yamaha’nın Kayma Kontrol Sistemi (SCS) doğrudan Yamaha YZR-M1 MotoGP® yarış motosikletinden gelir. ECU, sert viraj alma hızlanması altında yanal kaymaları algılamak için IMU’yu kullanarak, güç dağıtımını düzenlemek ve motosikletin viraj alma tutumunu sorunsuz bir şekilde kontrol etmek için müdahale eder. SCS, sürücü tercihlerine ve parkur koşullarına uygun dört ayar sunar.
  • Kaldırma Kontrol Sistemi (LIF)
    Kaldırma Kontrol Sistemi (LIF), motosikletin burnunun yukarıya doğru istenenden daha yüksek veya daha hızlı eğimli olduğunu tespit etmek için IMU’yu kullanır, ardından minimum ileri sürüş kaybıyla şasi durumunu korumak için motor gücünü kademeli olarak düzenler. LIF, ince ayar için dört ayar ayarı sunar
  • Kalkış Kontrol Sistemi (LCS)
    Her seferinde optimum bir yarış pisti başlangıcı sağlamak için inşa edilen R1’in Kalkış Kontrol Sistemi (LCS), ayakta kalkıştan itibaren ivmeyi en üst düzeye çıkarmak için TCS ve LIF sistemlerinden gelen girdilerle maksimum motor devrini ve gaz kelebeği açıklığını sınırlar. LCS, motor kontrolünü ve çıkışını ayarlamak için üç ayar seviyesi sunar.
  • Yukarı ve Aşağı Hızlı Vites Değiştirme Sistemi (QSS)
    Yukarı ve Aşağı Hızlı Vites Değiştirme Sistemi (QSS), vites değiştirme sırasında gücü modüle etmek için vites bağlantısı üzerinde bir sensör kullanır ve vites kutusunda anlık debriyajsız vites yükseltme ve vites küçültme sağlar. Tam gaz vites büyütme, güç altında ileri sürüşü en üst düzeye çıkarırken, ECU, minimum şasi kesintisi ile neredeyse anlık vites değişimleri için vites küçültürken motor devrini tam olarak eşleştirir. QSS, bağımsız vites küçültme işlevi kontrolü ile üç ayar arasında ayarlanabilir.

Reaksiyon Göster
  • 0
    alk_
    Alkış
  • 0
    be_enmedim
    Beğenmedim
  • 0
    sevdim
    Sevdim
  • 0
    _z_c_
    Üzücü
  • 0
    _a_rd_m
    Şaşırdım
  • 0
    k_zd_m
    Kızdım

Motosiklet kullanıcısı, blog yazarı

Yazarın Profili
Paylaş
İlginizi Çekebilir
2015-Yamaha-X-CITY-250

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir