1. Anasayfa
  2. Haber

2022 Suzuki GSX-R750Z

2022 Suzuki GSX-R750Z
0

1985 yılında Suzuki, orijinal GSX-R750’yi piyasaya sürerek spor motosiklet kategorisinde devrim yarattı. 2022 GSX-R750, Suzuki’nin hafif ve çevik bir şaside taşınan güçlü bir motorla desteklenen Supersport motosikletleri üretme geleneğini sürdürüyor.

2022-Suzuki-GSX-R750Z

Yolda veya pistte, GSX-R750 olağanüstü motor performansı, keskin yol tutuşu, kompakt boyut ve hafifliğin nefes kesici bir kombinasyonunu sunar. Sırrı, teknolojik olarak gelişmiş ön ve arka süspansiyon ile tamamlanan 600cc Supersport’un hafif, kompakt şasisi ile 750cc performansının eşsiz bir birleşimidir.

2022 GSX-R750, GSX-R’nin güçlü, hızlı tepki veren bir motor taşıyan hafif ve çevik şasi şeklindeki orijinal konseptine sadık kalıyor. GSX-R750, Suzuki’nin şampiyonluk kazanan mirasının modern bir temsilcisidir ve sokakta veya yarış pistinde kullanabileceğiniz heyecan verici bir sürüş deneyimi sunar – seçim sizin.

MOTOR ÖZELLİKLERİ
Kompakt, 750cc, dört silindirli motor, yarışlarda kendini kanıtlamış bir karenin üzerinde iç çap/strok oranına sahip, dikkat çekici derecede güçlü, yüksek devirde güç dağıtımı üretir.

Enerji tasarruflu motor, sürtünme ve mekanik kayıpları azaltmak için dövme pistonlar, bilyalı dövülmüş bağlantı çubukları, krom nitrür kaplı üst sıkıştırma ve yağ kontrol halkaları ve beşgen havalandırma delikleri kullanır.

Hafif titanyum alaşımlı valfler, valf dizisi kütlesini azaltmak ve yüksek devirde mekanik kayıpları azaltmak için tek bobinli valf yayları tarafından kontrol edilir.

Suzuki Çift Gaz Kelebeği Valfi (SDTV) yakıt enjeksiyonu, daha eksiksiz yanmaya katkıda bulunan geliştirilmiş yakıt atomizasyonu için sekiz adet ince püskürtmeli sekiz delikli enjektör kullanır.

Bir Motor Kontrol Modülü (ECM), son teknoloji motor yönetimi sağlar ve emme ve egzoz sistemlerine uyacak şekilde geliştirilmiş ayarlara sahiptir, bu da daha iyi yakıt ekonomisi ve doğrusal gaz kelebeği tepkisi sağlar.

Gelişmiş MotoGP tarafından geliştirilen transistörlü ateşleme kontrol programlaması, motor hızı ve sıcaklık aralığında daha hassas kıvılcım zamanlamasının korunmasına yardımcı olur.

Suzuki Sürüş Modu Seçici (S-DMS), yol veya pist koşullarına ve kişisel zevklere uyacak şekilde yarış tarafından geliştirilen iki motor kontrol haritasının butonla seçimini sunar.

Titanyum susturuculu dördü bir arada paslanmaz çelik egzoz sistemi, özellikle düşük ila orta devir aralığında torku en üst düzeye çıkaran ve gaz kelebeği tepkisini iyileştiren bir Suzuki Egzoz Ayarlama (SET) valfi ile donatılmıştır.

Yakın oranlı altı vitesli şanzıman, daha uzun bir birinci vites oranına ve ikinci, üçüncü, dördüncü ve altıncı vites için daha kısa oranlara sahiptir, bu da bir yarışçının düz yolda hızlanmayı iyileştirirken iyi bir başlangıç ​​yapmasını ve aracı sürmesini kolaylaştırır. köşeler.

Yarışlarda kendini kanıtlamış arka tork sınırlayıcı debriyaj, daha yumuşak vites küçültme ve viraj girişine katkıda bulunur.

 

ŞASİ ÖZELLİKLERİ
Hafif ve kompakt ikiz spar alüminyum alaşımlı çerçeve, hafiflik ve dayanıklılık dengesini sağlamak için beş döküm bölümden yapılmıştır.

Çerçeve, bir dökme alüminyum salıncak ve yarış pistinde kullanıma hazır çok parçalı arka alt çerçeve ile birleştirilmiştir.

Yarış tarafından geliştirilen, hafif Showa Büyük Pistonlu Ön Çatal (BPF), üstün geri bildirim ve tutarlı performans sunar.

Single Showa arka şok, ayarlanabilir sürüş yüksekliği ile birlikte harici olarak ayarlanabilen geri tepme ve sıkıştırma sönümleme özelliklerine sahiptir.

Elektronik olarak kontrol edilen direksiyon amortisörü, daha düşük hızlarda daha hafif direksiyon ve yarış pisti ve otoyol hızlarında daha fazla amortisör kuvveti sağlar.

Tamamen yüzer 310 mm disklere sahip ön frenler, radyal montajlı, dört pistonlu Brembo Monoblok kaliperler tarafından tutulur.

Üç kollu dökme alüminyum alaşım jantlar, keskin yol tutuşu için hafif, yüksek tutuşlu ön ve arka lastiklerle donatılmıştır.

Üç yönlü ayarlanabilir ayak mandalları, ayarlanabilir vites kolu ve kısa yakıt deposu, performans sürüşü için gereken sürücü hareketine izin veren konforlu bir sürüş pozisyonu oluşturmaya yardımcı olur.

Sürücüyü belirli vites değiştirme noktaları konusunda uyarmak için yerleşik tur zamanlayıcı/kronometre ve programlanabilir motor devri göstergelerine sahip kompakt, hafif gösterge paneli.

Trim, basit ve hafif gövde, hızda gerçekten iyi çalışan heyecan verici, aerodinamik bir tarz yaratır.

Dikey olarak istiflenmiş uzun ve kısa huzmeli halojen ampullere sahip ayırt edici çok reflektörlü far, her iki taraftaki park lambaları arasında ortalanır.

Şeffaf lensli, parlak, dayanıklı LED arka lamba.

Ön dönüş sinyali dikiz aynalarına entegre edilmiştir, arka kuyruk bölümü ise arka sinyalleri barındırır.

Hafif araçlar ayrıca bir analog takometre ve hız, kilometre sayacı, ikili kilometre sayacı, yedek kilometre sayacı, saat, soğutma suyu sıcaklığı/yağ basıncı göstergesi, S-DMS ve vites konumu göstergelerini gösteren LCD okumaları içerir.

Sürücü konforuna ve güvenine gösterilen özen, yüksek tutuşlu kaplamaya sahip dikkatlice şekillendirilmiş bir seleyi içerir.

Jantlarda, motosikletin kimliğini vurgulayan “R” logoları ile noktalanan iğne şeritleri bulunur.

EK ÖZELLİKLER
Yakıt deposu ve çatal üst braket üzerindeki stilize Suzuki “S” 3-D amblemleri, markanın kalitesini, gelişmişliğini ve performans mirasını ifade eder.

İsteğe bağlı tekli koltuk kaportası, daha agresif bir görünüm veya tek başına sürüşlerde veya pist günlerinde kullanım için yolcu koltuğunun yerini alabilir.

GSX-R sahipleri için çok çeşitli Suzuki logo kıyafetleri de dahil olmak üzere çeşitli Orijinal Suzuki Aksesuarları mevcuttur.

Motor 750cc, 4 zamanlı, sıvı soğutmalı, 4 silindirli, DOHC
Çap x Strok70,0 mm x 48,7 mm (2.756 inç x 1.917 inç)
Sıkıştırma Oranı12.5:1
Yakıt SistemiSDTV Marşlı Yakıt enjeksiyonuElektrikli
YağlamaIslak
karter

ClutchWet, çok plakalı tip
Şanzıman6 vitesli sabit ağ
Nihai Tahrik Zinciri, RK525ROZ5Y, 116 bağlantı

Süspansiyon Ön Ters çevrilmiş teleskopik, helezon yay, yağla sönümlü
Süspansiyon RearLink tipi, tek şok, helezon yay, yağla sönümlü
Frenler FrontBrembo, 4 pistonlu, çift diskli
Frenler RearNissin, 1 pistonlu, tek disk
Lastikler Front120/70ZR17M/C (58W), tubeless
Lastikler Arka180/55ZR17M/C (73W), tubeless
Yakıt Deposu Kapasitesi17,0 L (4,5 US gal.) / 16,0 L (4,2 US gal.) CA modeli
ColorMetallic Triton Blue / Metallic Mystic Silver

AteşlemeElektronik ateşleme (transistörlü)
BujiNGK CR9EIA-9 veya DENSO IU27D Far12V
65W (H9 uzun huzme) ve 12V 55W (H7 kısa huzme)
Arka LambaLED

Toplam Uzunluk2030 mm (79,9 inç)
Toplam Genişlik710 mm (28,0 inç)
Dingil Mesafesi 1390 mm ( 54.7 inç)
Yerden Yükseklik130 mm (5,1 inç)
Koltuk Yüksekliği810 mm (31,9 inç)
Boş Ağırlık190 kg (419 lb.)

Reaksiyon Göster
  • 0
    alk_
    Alkış
  • 0
    be_enmedim
    Beğenmedim
  • 0
    sevdim
    Sevdim
  • 0
    _z_c_
    Üzücü
  • 0
    _a_rd_m
    Şaşırdım
  • 0
    k_zd_m
    Kızdım

Motosiklet kullanıcısı, blog yazarı

Yazarın Profili
Paylaş
İlginizi Çekebilir

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir