Yağmurlu havada motosiklet sürüşü nasıl yapılır?
Motosiklet yağışlı havada kolaylıkla kullanılır, buz olmadığında her havada kullanılır. Lastiklerin buradaki önemi oluklarındaki derinlikle doğru orantılıdır.
– Fren mesafesi uzayacağından veya bazende kaybolacağından tehlikeyi farkedip önceden frenlemeye başlamak daha iyi olacaktır
– Yağmurlu havada motosiklet gaz kontrolü daha hassas olmalı, böylece yağmurlu havada ani duruşlarda hız ayarlaması kolaylaşacaktır
– Yağmurlu havada motosiklet lastik hava basınç çok fazla olursa asfalt tutuşu az olacaktır (özellikle dengeli bir lastik basıncı gereklidir)
– Yağmurlu havada motosiklet yavaş komutlarla, bir vites düşürerek yağmurlu havada denge korunarak daha güvenli sürüş sağlanabilir
– Korumalarla ve su geçirmez montla kendinizi hem yağmurdan hemde çevreden gelecek etmenlerden korursunuz.
Yağmurlu havada denge ve görüş nasıl sağlanır?
Yağmurlu havada motosiklet ile daha rahat yolculuk edebilirsiniz, bir yağmurluk, ıslanmanızı engelleyerek yağışın şiddetinden korunmanızı sağlayacaktır. Fırtınalı bir sağanak yağmur ise köprü altı veya sığınacak biryer bularak şiddetin azalmasını beklemeniz daha doğrudur.
Yağmurlu havada oluşan buhar motor gücünü artırır
Lastiklerin yeni olması yağışlı havada çok önemlidir, 12000 km veya üstündeki kullanılmış lastikler artık değiştirilmelidir, hangi lastik olursa olsun süresini doldurmuş, belli km’ye gelmiş lastiklerde ayrılmalar, çatlaklar, yarıklar ve deformeler olacaktır. Değiştirmeden verim beklememiz olanaksızdır.
Sadece lastikler değil yan parçalarda sağlam olmalı ve bakımları yapılmalıdır, çünkü canımız iki tekerlek arasındadır.
Yağmurlu havada motosikletinizi dışarı çıkartacaksanız zaten bir risk almış oluyorsunuz, ikinci bir risk almamak için bakım yaptırmayı ihmal etmeyin.
iyi sürüşler