-
Kötülük düşüncesi ilk kazadan sonra daha fazla belirginleşir ve size motoru bile bıraktırır. Haliyle kafanızda ne kadar kurarsanız o kadar çabuk motordan vazgeçmeye odaklanırsınız.
-
Her türlü ufak sorunu veya başkalarının yaptığı kazaları kendininmiş gibi kafanızda canlandırmaya başlarsanız, sonucu bir sanrı ile karşılaşmak ve trafiğe çıkamamak olacaktır.
-
Trafikte sakıncalı hareketler yapanlarla karşılaşmamak için çekinerek sürmek, küfür edenlerden korkmak, gaz veren araçları üstüne sürüyormuş gibi hissetmek zihnimizde kazanın size çok yakın olduğunun bağlantısını hemen kurdurur. Bu bir sendroma dönüştüğünde ise kendi yarattığımız korkular yüzünden kendimizi yetersiz ve zayıf görmeye başlarız
-
Hatayı yapan taraf olmaktan çekinenlerimiz için hep bir HAYIR ben yapmadım o yaptı, yani üstünden atma, suçun kendisine kalacağını düşünme dürtüsü vardır, buradaki kötüyü kendimizden uzaklaştırmaya çalışmak olarak nitelendirebiliriz.
-
Buzda kaymak, yağmurda frenlerin tam tutmadığını hissetmek ve bu yüzden devamlı tedirgin hissederek kötüyü çağırmak gibi endişelerimiz kendi benliğimizde oluşmaktadır
-
Otobüs uzaktan bile geçse sıkıştıracağını düşünmek, TIR’ın siz geçerken kornaya basarak sizi irkiltmesi ise bir anda tehlikedemiyim diye düşündürebilir
-
Araçların kör noktasında kalacağım endişesi, ışıklarda arkadan bir araç çarpar mı diye düşünüp aynayı sürekli kontrol etmek, yanına hızlı bir araç gelince irkilmek gibi tüm duygular kafamızda yarattığımız kötü korkuların bir neticesidir.
Daha güvenli sürüşler için sadece bilinçli olmak yetmiyor ama davranışları ve tedirginlikleri kontrol altına aldıkça daha rahat, paniksiz sürüş yapmamız kolaylaşıyor.
iyi sürüşler