İnternetten trafik cezası taksitlendirme nasıl yapılır ?

Forum – SorularCategory: Sorularİnternetten trafik cezası taksitlendirme nasıl yapılır ?
motosiklet Staff asked 4 yıl ago

İnternetten trafik cezası taksitlendirme nasıl yapılır ?
Trafik borcu taksitlendirmek için başvuruyu online olarak interaktif vergi dairesi üzerinden kolayca yapılır. İnteraktif vergi dairesi üzerinden trafik para cezası taksitlendirme başvurusunu yapmak için;

Öncelikle internet vergi dairesine e-devlet ya da mevcut şifreniz ile buradan giriş yapınız ⇒ interaktif vergi dairesi girişi. Giriş yapamadıysanız giriş yöntemlerine göz atmak için yeni internet vergi dairesi girişi nasıl yapılır sayfamızı ziyaret edebilirsiniz.
Uygulama ana sayfasına giriş yaptıktan sonra Taksitlendirme/Tecil Talebi Dilekçesi (6183 S. Kanunun 48. Maddesi Kapsamında) menüsünden taksitlendirme dilekçesini doldurup başvuru yapabilirsiniz.

5 Answers
motosiklet Staff answered 4 yıl ago

Trafik cezası kaç taksit olur ?

Tebliğ tarihinden itibaren 15 gün içerisinde başvuru halinde 4 taksit, 15 günden sonra başvuru halinde ise 36 aya kadar taksitle ödenebilmekte. İkisi arasında trafik cezası faizi farkı olur.

motosiklet Staff answered 4 yıl ago

Trafik cezası taksitle ödeme icra takibini kaldırır mı ?
Araç, gayrimenkule vergi dairesi tarafından konulan haczin kaldırılabilmesi için borcun tamamını ödemeniz ya da borcu karşılayacak tutarda başka bir teminat vermeniz gerekiyor. Aksi halde kaldırılmaz.

Eğer trafik cezası borcunuzdan dolayı hesabınıza e haciz konulduysa trafik cezası taksitli ödeme başvurusu yapıp ilk taksidi ödedikten sonra hesabınızdaki e haczin kaldırılması için bağlı olduğunuz vergi dairesine başvuru yapabilirsiniz.

motosiklet Staff answered 4 yıl ago

Trafik cezası nereye ödenir 2021
En kolay ödeme yöntemi kart ile e-devletten ödemektir. Aşağıda nasıl ödeme yapabileceğiniz anlatılacaktır. Ayrıca anlaşmalı tüm bankalardan, vergi dairelerinden, alternatif bankacılık kanalları ile PTT şubelerinden ödeme yapabilirsiniz. İnternetten e-devlet üzerinden ödeme yapabilmek için;

  • Öncelikle e-devlette Gelir İdaresi Başkanlığı- Trafik Para Cezası Borcu Sorgulama ve Ödeme menüsüne giriş yapın.
  • Dilerseniz direk buradan T.C. ve e-devletle giriş yaparak sorgulama ve trafik cezası taksit ödemesi yapabilirsiniz ⇒ e-devlet trafik cezası ödeme.
motosiklet Staff answered 4 yıl ago

Ehliyet cezası taksitlendirmesi nasıl yapılır ?
Ehliyet için uygulanan cezalar da trafik cezası sayılmaktadır. Dolayısıyla trafik cezası taksitlendirme oluyor mu kısmında belirttiğimiz tüm hükümler ve taksitle trafik cezası ödeme başvurularında izlemeniz gereken yol ehliyet cezaları için de geçerlidir.
Ehliyetine el konulanlar için için uygulanan trafik cezası borcu taksitlendirmesinden sonra borcun tamamını bitirmeden ehliyetinizi iade alamayacağınızı belirtmek isteriz.
Trafik cezasını erken ödeme indirimi 2021
Cezayı tebliğ tarihinden itibaren trafik ceza ödeme taksitlendirme başvurusu yapmadan 15 gün içinde ödemeniz durumunda toplam ceza tutarı üzerinden %25 yani 1/4 oranında indirim sağlanır.
Trafik cezasını ödemeden ehliyetimi alabilir miyim ?
Eğer trafik cezası taksite bölmek için başvuru yaparsanız ve  bu durumda peşin ödeme indirimi hakkından yararlanamazsınız. 

motosiklet Staff answered 4 yıl ago

Yapılandırma İle Birlikte Sağlanan Avantajlar
Trafik cezalarına yapılandırma ile vatandaşlara pek çok ödeme kolaylığı ve avantaj sağlanmaktadır. Bu avantajlar sayesinde aşağıda sayacağımız başlıkların tahsilinden vazgeçilmiştir.

  • Motorlu Taşıtlar Vergisi‘ne ilişkin her türlü gecikme zammı ve gecikme faizi,
  • Trafik para cezalarına uygulanacak olan aylık %5 faiz tutarı,
  • Borç dolayısı ile biriken faizler yerine Yurt İçi Üretici Fiyat Endeksi üzerinden hesaplanan tutar,
  • Motorlu Taşıtlar Vergisi aslının tümü ile birikmiş zamlar ve faizler yerine hesaplanacak olan Yurt İçi Üretici Fiyat Endeksi üzerinden hesaplanan tutar,
  • Karayolu taşımacılığı konulu idari para cezaları ile bunların birikmiş faizlerin yerine Yİ-ÜFE  oranlarından vatandaş muaf tutulacaktır.
Your Answer

18 + 3 =