1. Anasayfa

Balıkçılık ipuçları


0
Forum – SorularCategory: Konu DışıBalıkçılık ipuçları
motosiklet Staff asked 1 yıl ago

Balıkçılık ipuçları

Bazılarımız için hayatın anlamını bulmalarını ve kendilerini felsefi düşüncelere kaptırmalarını sağlayan bir aktivite, bazıları içinse yoğun iş ve yaşam temposundan kaçıp dinlenebilecekleri tek yerdir. Bu makale, kendinizle yüzleşmenizi ve aynı zamanda doğayla iç içe hissetmenizi sağlayan çok ideal bir aktivite olan balık tutmaya ilişkin ipuçlarını özetlemektedir.

Nasıl balık tutulur?

Balık tutmanın birden fazla yolu vardır. Tekneyle açılan balıkçılar ağ atarken, göl, okyanus ve nehirlerde özel olarak avlananlar genellikle olta ile balık avlıyor. Bu noktada ülkemizde ve birçok ülkede yasaklanmış olan bir yöntemden bahsetmek istiyorum: patlatma. Balık geçitlerinde veya denizde balık avlamak için dinamit kullanmak da mümkün. Ancak yukarıda da belirttiğim gibi bu yöntem Türkiye’de ve birçok noktada yasaklanmıştır. Olta önerileri ise farklı bir konu, bu konuda arkadaşlardan, özellikle bilgisi olanlardan öneriler bekliyoruz.

Balıkçılık için gerekli ekipmanlar
Olta ile balık avlayanlar için balık avında gerekli olan ekipmanlardan bahsetmek istiyorum. Çünkü balıkçılık başta olmak üzere birçok sportif faaliyette ekipman birincil öneme sahiptir. Balıkçılık ipuçları
Bu yazıda, olta ile balık tutacak kişiler için bir ipucu listesi derledik.

Doğru araçları edinin

Balıkçılık ipuçlarından bahsederken, aletler elbette ilk sırada gelmelidir. Tüm gereksinimleri karşılayan sağlam aletler işinizi kolaylaştıracak ve acil bir durumda size yardımcı olacaktır.

İşte balık tutmak için ihtiyacınız olan aletlerin bir listesi:
bir olta
Olta misinası
Yem
Döner
Klipler
Shamadilla
Olta kancaları
Misina makası
İğne çıkarıcılar
Kurşun
Kova burcu

Her zaman bir yedeğiniz olsun.
Balık tutarken her türlü aksilikle karşılaşabilirsiniz. Yakaladığınız balık oltanızın boyundan büyük olabilir, hırçın bir balık oltanızı koparabilir, bir balık sürüsü takımınıza zarar verebilir ya da bir merminizi kaybedebilirsiniz. Böyle beklenmedik bir durumda balık tutmaya devam edebilmeniz için ekipmanınızda en kolay zarar görebilecek malzemelerin yedeklerini mutlaka bulundurmanız gerektiğini unutmayın.

Yanınıza yiyecek ve içecek alın.
Balıkçılık uzun süreli bir aktivitedir. Bu nedenle balığa çıkarken kan şekeri seviyesinin düşmesini önlemek için özellikle yiyecek ve içme suyu gibi içeceklerin alımını ihmal etmeyin.

Sabırlı olun.
Bir önceki başlıkta da belirtildiği gibi balık tutmak çok zaman gerektirir. Bu nedenle sabırlı olmak gerekir. Saatlerce tek bir balık bile yakalayamayabilirsiniz ya da yarım saat içinde kovanız dolabilir. Bu nedenle balık tutma tüyoları söz konusu olduğunda sabır en önemli ipucu olarak sayılabilir.

Gürültü yapmamaya dikkat edin.

Balıklar gürültüden pek hoşlanmazlar. Bu nedenle sessiz ve sakin bir ruh hali içinde balık tutmaya özen gösterin. Balık tutma rotanızı sessiz bir ortamı düşünerek seçin. Arabaların sıkça geçtiği bir otoyol veya köprüden değil, sessiz, sakin bir yerden balık tutmaya çalışın.

Günlük hava durumuna hakim olun.
Günümüzün hava durumu, bulunduğunuz yerden bağımsız olarak oldukça değişken olabilir. Bu nedenle, balık tutmaya çıkmadan önce günün hava durumuna daha yakından bakın. Eğer hava güneşliyse, şapkanızı unutmayın. Yağmurlu bir günde balık tutuyorsanız, kıyafet seçiminizde bot ve mackintosh kullanın. Öte yandan balık tutarken uzun süreler boyunca hareket edemezsiniz. Bu nedenle havanın soğuyabileceğini varsayın ve hırka, mont gibi termal koruma önlemleri almayı ihmal etmeyin.

Avlanma saatlerine dikkat edin.
Olta ile balık avlayanlar için yanlarında getirmeleri gereken ekipmanlardan bahsettik. Çünkü her balığı aynı yemle yakalayamazsınız. Bu nedenle günün doğru saatinde doğru yemi seçerek avlanmanız gerekir.

Peki hangi balık ne zaman avlanır?
Ocak, Şubat ve Mart aylarında mezgit, hamsi, barbunya, tekir ve istavrit avlayabilirsiniz.
Nisan, Mayıs ve Haziran aylarında çipura, tabiru, levrek, alabalık ve sardalya avlayabilirsiniz.
Temmuz, Ağustos ve Eylül aylarında orkinos, palamut, levrek, çipura, lüfer ve alabalık yakalayabilirsiniz.
Son olarak, Ekim, Kasım ve Aralık aylarında istavrit, sardalya, mezgit, kırmızı balık, çipura ve kefal yakalayabilirsiniz. Avlanma sezonu boyunca dikkat edilmesi gereken yukarıdaki durumların dışında, bazı balıkların popülasyonunun azalmasını, artmasını veya yok olmasını önlemek amacıyla yılın iki ila üç ayı boyunca avlanmaları yasaklanmıştır. Bunlar arasında sazan, yunus balığı, yayın balığı ve kadife balığı sayılabilir. Bu balıkların ne zaman avlanmasına izin verilmediği sorusunun cevabı 15 Mart – 15 Haziran arasıdır.
Ticket shop olarak hazırladığımız ‘Balıkçılık ipuçları’ bölümünde amatör de olsanız gerçek bir olta balıkçısı olmanız için gereken tüm ipuçlarını verdik. Şimdi yapmanız gereken tek şey ekipmanlarınızla balığa çıkmak, hedeflemek istediğiniz balık türüne dikkat etmek ve sabırlı olmak.
Sabırla, keyifle ve bollukla balık tutmayı deneyimleyeceksiniz. Profesyonel balıkçıların her yıl av sezonunun başında söylediği gibi, Rastgele

2 Answers
motosiklet Staff answered 1 yıl ago

Motosiklet sever ve balık tutmayı sever arkadaşlara özel eklenmiştir.

motosiklet Staff answered 1 yıl ago

Avlanma saatleri sabahın ilk ışıkları ile başlar, akşam ise 8-9’dan sonra daha rahat avlanabilir. ama yer kalabalık ve hava duumuna göre değişir.

Your Answer

15 + 3 =

Reaksiyon Göster
  • 0
    alk_
    Alkış
  • 0
    be_enmedim
    Beğenmedim
  • 0
    sevdim
    Sevdim
  • 0
    _z_c_
    Üzücü
  • 0
    _a_rd_m
    Şaşırdım
  • 0
    k_zd_m
    Kızdım
Paylaş