Motosiklet ehliyeti

a2-ehliyet

Bu konuda cevaplanmamış tüm sorular ve detayları ile yazacağız aklınıza bir soru gelirse yoruma ekleyin lütfen. Motosiklet ehliyeti, motosiklet ehliyeti alma yaşı, a2 motosiklet ehliyeti, a1 motosiklet ehliyeti, b sınıfı ehliyetiniz varsa, ehliyet sınav tarihleri, ehliyet için gerekli evraklar, ehliyet yaşını doldurmak gibi sorularınızın cevaplarını aşağıda bulabilirsiniz.

Motosiklet ehliyeti

Mevcut yasalar gereği 50cc ve üstü tüm motosiklet sürücülerinin A2 motosiklet ehliyeti almaları gerekmektedir.
Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yapılan motor test sınavı (başka bir sınıf sürücü belgesine sahip olanlar yazılı sınava girmezler) ve motosiklet direksiyon sınavına girerek A2 motosiklet sınıfı sürücü belgesi sertifikanıza sahip olabilirsiniz.

Motosiklet ehliyeti nasıl alınır

Bir kursa yazılırsın, Kurs senden evraklarını ister, 3 ay içinde uygun sınav tarihi gelir, girersin başarılı olursan geçersin. Kursta sana motor ve sürüş bilgileri verilir. 2 kere gerçek sürüş için trafiğe kapalı alanda nasılsürdüğün test edilir. Bazı kurslarda özel ders veren hocalar var, onlardanda eğer tam bilmiyorsak ders alabiliriz.

Eğer B sınıfı ehliyetin varsa

Sınava girmezsin sadece direksiyon, sürüş sınavı vardır, geçersen ehliyetini 5 gün veya 15 gün sonra verirler. Bazı illerde daha çabuk bile olabiliyor.

Motosiklet ehliyeti ne kadar 2015

Kurs ücreti ortalama 250 TL’dir. Bazı illerde fiyat değişmektedir.
Harç ücreti 126,70TL + 119TL kart ücreti olarak alınmaktadır.

Motosiklet ehliyeti fiyatları 2015

250TL’dir, Harç ücreti 126,70TL + 119TL kart ücreti olarak tahsil edilir, bankaya yatan ücretin tahsil edildi evrağını iyi saklayınız.

Motosiklet ehliyeti ankara

Ankara’da bir çok motosikletli arkadaşımız olduğundan bizim önereceğimiz kursa gidebilirler, http://www.baskentsurucukursu.com.tr/ tercih edebilirler. Kurallar tüm Türkiye’de olduğu gibidir, hiçbir kurs yasaların gerektirmediği ücret ve ekstra masraf çıkaramaz ama kurs fiyatları semtlere göre farklı olabilir.

a2 motosiklet ehliyeti

A2 Motosiklet ehliyeti alma yaşı 17 dir. 2015 Yılı için 1998 yılında doğup, ay ve gününü dolduranlar başvurabilirler.

a2 motosiklet ehliyeti almak

– Nüfus cüzdanı fotokopisi
– Evvelce alınmış başka bir sınıf sürücü belgeniz var ise fotokopisi
– Öğrenim belgesi
– 5 Adet Vesikalık Fotoğraf
– Yetkili Özel veya devlet hastanesinden sürücü olur raporu (Rapor alma ile ilgili kurslardan destek alabilirsiniz)
– Banka Sınav harcı dekontu. Ziraat, Vakıf, Halkbank tüm şubelerine yatırılabilir. (Kursa kayıt yaptırmadan ya da bilgi / teyit almadan harç yatırmayınız.)

Kursa ön kayıt için nüfus cüzdanı ve varsa ehliyet fotokopisinin okunaklı bir şekilde faks / mail veya fotoğtafını çekip diğer iletişim kanalları iletilebilir ve kurs kaydınız başlamış olur. (Biz kurs değiliz lütfen bize email atmaya çalşmayın) Diğer evrakların herhangi bir mağduriyet yaşamamanız için en kısa zamanda tamamlamanız gerekmektedir.

Motosiklet ehliyeti almak

Ehliyet almak basit trafikte kullanmak zordur, Bir kursa yazılırsın, Kurs senden evraklarını ister, 3 ay içinde uygun sınav tarihi gelir, girersin başarılı olursan geçersin. Kursta sana motor ve sürüş bilgileri verilir. 2 kere gerçek sürüş için trafiğe kapalı alanda nasılsürdüğün test edilir. Bazı kurslarda özel ders veren hocalar var, onlardanda eğer tam bilmiyorsak ders alabiliriz.

2015 Teorik Ehliyet Sınav Tarihleri

2015 1 ———- 10 OCAK 2015
2015 2 ———- 22 MART 2015
2015 3 ———- 27 HAZİRAN 2015
2015 4 ———- 22 AĞUSTOS 2015
2015 5 ———- 10 EKİM 2015
2015 6 ———- 12 ARALIK 2015

Test başarılı olduysa

Test sınavından başarılı olduğunuz taktirde direksiyon sınavı, yazılı sınav tarihinden *2-3 hafta sonrasında yapılır.
Yazılı ve direksiyon için ayrı ayrı olmak üzere 4 (Dört) sınav hakkı vardır.
Girilmeyen sınavlarda sınav harcı ve o hak yanmış olur.

Direksiyon sınavlarında 4 hakkı da dolmuş olan adaylar

İstemeleri halinde ücreti karşılığı tekrar kayıt yaptırıp, direksiyon dersi alarak ekstra 4 hakka daha sahip olabilirler.
2. Defa da direksiyon sınavına girip 4 hakkında da başarısız olanlar, ya da sınavlara girmeyip haklarını dolduranların dosyaları yanar. Bu durumda olan sürücü adaylarımız İstemeleri halinde tekrar yeni kayıt için başvuru yapıp teorik ve direksiyon eğitimi alarak, sınavlarına yeniden girerek süreci baştan başlatabilirler.

4 Teorik sınavdan da başarız olanlar, ya da girmeyerek haklarını dolduranlar

Yeniden kurs ücretini ödeyerek kayıt yaptırabilirler.

Direksiyon sınavına kursa kayıtlı motosikletlerden biriyle katılmanız gereklidir.

Direksiyon Sınavlarında ve eğitimlerde kullanacağınız motosikletler çuğunlukla: Yamaha YBR 125 veya Honda CB 125E modelleridir.
Motosiklet direksiyon sınavında, sarı renk acemi sürücü ikaz yeleği, kask ve diğer güvenlik ekipmanlarını takmak gerekliliği vardır.
Kasklar ve koruma güvenlik ekipmanları kurs tarafından temin edileceği gibi sınava kendi kask ve donanımlarınız ile de girmeniz mümkündür. Hijyene dikkat edenler kendi kask, koruma ve güvenlik ekipmanlarını görütürebilirler.

Sınavlar Sonrası Yapılacak Ehliyet İşlemleri

1- Kurstan Sürücü Sertifikasını alınız. (İçinden herhangi bir evrak kesinlikle almayın / atmayın. Sürücü sertifikası kaybedilirse gazete ilanı verilerek zayi işlemi yapılması gerekecektir ve ek ücretlere tabidir)

2- Trafikten (İstanbul veya tüm yurtiçinde herhangi bir trafik ehliyet bürosundan alabilirsiniz) Ehliyet Randevusu Alınız.
Ehliyet randevusu almak İçin Tıklayınız.

3- Ehliyet harç ücretlerini, Trafik büroya gitmeden bankaya yatırınız (Halkbank’ın tüm şubelerine T.C Kimlik No, isim ve ehliyet sınıfı belirterek yatırabilirsiniz)

2015 Yılı Ehliyet Harç Tutarları

A1-A2 Ehliyetler: 126.74 TL

Ehliyet sınavında sorular

A1, A2, B, C, D, E, F, G sertifika türlerinde;
İlk Yardım Bilgisi,
Trafik ve Çevre Bilgisi,
Motor ve Araç Tekniği Bilgisi,
H sertifika türünde;
İlk Yardım Bilgisi,
Trafik ve Çevre Bilgisi derslerinden sorumlu olacaktır.

100 Ceza Puanı Sonucu Ehliyetin Alınması

100 Ceza puanı :(Ek fıkra:11.4.1997/22961 RG) 2918 sayılı Kanunun değişik 118 inci maddesi gereğince sürücü belgelerinin iki ay süre ile geri alınması sebebiyle, eğitime alınacak sürücüler, bu iki aylık süre içinde motorlu taşıt sürücüleri kuslarında 35 saat trafik ve çevre bilgisi dersine devam ederler.
Kurs sonrası ehliyeti gecici olarak geri alınanlara kurs müdürlüğünce belirtilen eğitimi aldıklarına dair belge verilir.
Bu belge ile trafik bürosundan ehliyetler geri alınır.

100 ceza puanı sonucu alınan ehliyetinizi geri almak için gerekli olan 35 saatlik trafik ve cevre bilgisi dersi için kayıt evrakları aşağıdaki gibidir

100 Ceza Kaydı İçin Gerekli evraklar

1- Polisin ehliyeti aldığına dair tutanak veya 100 ceza için kursa sevk evrakı
2- İkametgah belgesi
3- Nüfus Cüzdanı fotokopisi
4- 4 Fotoğraf

Yazı gezinmesi

Mobil sürümden çık