Malatya Gezi Rehberi – Gezilecek Yerler

Malatya Gezi Rehberi – Gezilecek Yerler

Merhabalar değerli araştırmacı okurlarımız. Bu rehberimiz de sizlere Malatya’nın güzelliklerini tatmanız ve konaklayabileceğiniz yerler için bir blog hazırladık. Malatya’da kalınacak yerler, nerelere gidilir ve ne zaman gidilir başlıklarını derledik. Sizler için hazırlamış olduğumuz bu küçük gezinti umarım hoşunuza gider beğenirsiniz.

Malatya Nüfusu: 772.904

Malatya İlçeleri: Yeşilyurt, Battalgazi, Doğanşehir, Akçadağ, Darende, Hekimhan, Yazıhan, Pütürge, Arapgir, Kuluncak, Arguvan, Kale, Doğanyol,

790 bin civarında Malatya Nüfusu ile Doğu Anadolu Bölgesi’nde yer almakta olup AdıyamanKahramanmaraş, Sivas, ErzincanElazığ ve Diyarbakır‘a komşu olan bir ilimizdir Malatya. Kayısının anavatanı olan Malatya, dünyaca ünlü nefis Malatya kayısılarıyla bilinmektedir. Tarih boyunca çok değer verilen bir bölge olan Malatya, ilk olarak tarihi kaynaklara göre Hititler ile şehirleşme yaşamıştır. Bu uygarlığa ait tabletlerde yazılı olan ‘Melita’ ismi, günümüzde kullandığımız Malatya isminin kökünü oluşturmaktadır.

Malatya’nın tarihinde Hitit, Asur, Urartu, Pers, Roma, Bizans, Arap, Selçuklu ve Osmanlı medeniyetleri hüküm sürdüğünden Malatya da tüm bu uygarlıkların izlerine tanıklık edebilirsiniz. Fırat Nehrinin su kaynakları açısından stratejik bir konumda bulunan Malatya, bu yüzden üzerinde mücadeleler yapılan bir bölge olmuştur. Aynı zamanda önemli ticaret yollarının üzerinde bulunan Malatya, bu yönüyle de daha çok kültürel değer taşımasına sebep olunmuştur. Tam olarak yirmi uygarlığın yurt edindiği Malatya tarihi ve kültürel eserleriyle tam bir kültür yuvasıdır.

Malatya’da Nerelere Gidilir?

malatya1

Eski Malatya (BattalGazi) Camii: Camii’nin yapısında bulunan tuğlalar ve taşlar camii’nin restore edildiğini göstermektedir. İlk olarak tuğladan yapılmış olan Camii daha sonradan tuğla ile restore edilmiştir. Günümüze kadar bir çok Selçuklu hükümdarı ile hizmet vermiş olan bu camii tarihi ile büyük ilgi görmektedir. Günümüzde halen hizmet vermektedir.

Eski Malatya Şehir Surları (Malatya Kalesi): Mimari yapımı çok uzun yıllar yayılmış olan Malatya Kalesi 98’li yıllarda başlamış ve aşama aşama yaklaşık 565’li yıllarda son bulmuştur. Tamamlanması farklı kişiler tarafından tamamlanmıştır. Günümüze gelene kadar surlar aşınmış olsa da Battalgazi Belediyesince restorasyona alınmış ve tamamlanmıştır.

Silahtar Mustafa Paşa Kervansarayı: Geçmişte açık havlı ve hol olarak inşa edilmiş olan bu kervansaray günümüzde ebru ve çini gibi el sanatları ve ney, piyano gibi müzik aletleri dersi vermek üzere eğitim amacı ile kullanılmaktadır. Haftanın her günü 09:00 – 17:00 saatleri arasında hizmete açıktır.

Tohma Çayı Kanyonu: Bulunduğu konumun doğa koşulları ile çok ilgi görmektedir. Kanyonun iki tarafı da büyük kayalıklarla çevrilidir. Bu kayaların üzerinde bulunan doğal oyuklar sayesinde mağara şeklinde yapılar dikkat çekmektedir. Harika manzarasıyla fotoğrafçıların ilgi odağı olmuş ve bir çok spor dalına da yataklık etmektedir. Suyu, manzarayı, sporu severler için mükemmel bir gezi durağı.

Malatya’ya Ne Zaman Gidilir? – Malatya Gezi Rehberi – Gezilecek Yerler

Malatya’ya Ne Zaman Gidilir? Malatya’ya Ne Zaman Gitmeliyim? Malatya’ya Hangi Mevsimde Gidilir? sorularının cevabı. Malatya tarihi yapıtları ve doğal güzellikleri ile gezilmesi gereken şehirlerimiz arasında gelmektedir. Peki Malatya’ya Ne Zaman Gidilir? Malatya’ya yaz aylarında gidilmeli. İlkbahar ve Sonbaharda da gidilebilir fakat yağışlı olduğundan dolayı yazın gitmenizi tavsiye ederiz. Temmuz ayında Malatya da bulunursanız eğer 2. haftası kayısı festivaline kesinlikle kaçırmayın.

Malatya’da Nerede Konaklanır?

Malatya’da Nerede Konaklanır? Malatya’da Nerede Kalabilirim? işte Malatya’da Nerede Kalabileceğinizin cevabı. Malatya’da bir gününüzü veya bir haftanızı size kalmış ne sürede kalacağınız bir otel tutup otellerde konaklayabilirsiniz. Her bütçeye uygun şekilde otelleri bulunmaktadır. Konforunuza ne kadar düşkünseniz ona göre bir otel seçebilirsiniz. Ya da bütçenize göre bir otel seçebilirsiniz.

fotoğraflar: flickr, pinterest, Irfan Karaoglan

Yazı gezinmesi

Mobil sürümden çık