Kastamonu Gezi Rehberi – Gezilecek Yerler

Kastamonu Gezi Rehberi – Gezilecek Yerler

Merhaba değerli okurlarımız bu rehberimiz de sizlere Kastamonu’da kalınacak yerler, nerelere gidilir ve ne zaman gidilir başlıklarını derledik. Umarım beğenirsiniz.

Kastamonu Nerelere Gidilir?

Yazımızın en başından beri her fırsatta belirttiğimiz gibi Kastamonu Doğal güzelliği, tarihi zenginliği ve manevi değerleriyle burası kesinlikle görülmeye değer bir şehir. Yazımızda gezilecek yerler derledik. Her durağı ayrıntılı olarak ele alamasak da, söz etmeye geçmeye çalıştık. Kastamonu’yu ziyaret ederseniz, aşağıdaki yerleri görmeden  şehri terk etmeyin.

01

Gideros Koyu : Koyun bir cennet kadar güzel olduğunu söyleyebilirim. Ancak yolu biraz bozuk ve diktir dikkat etmenizi öneriyoruz.

Nasurullah Camii ve Şadırvanı : 1506 yılında inşa edilmiş dini yapıdır. Osmanlı İmparatorluğu’nun Kastamonu’da inşa ettiği ilk anıtsal eserlerden biri olan Nasurullah Camii, Kastamonu’nun en önemli sembollerinden biridir

Pompeiopolis Antik Kenti : Tarihi bir eser olan bu antik kent günümüze kadar gelmiştir. Daha önce bir antik yer görmediyseniz mutlaka göz atmalısınız.

Kastamonu Ne Zaman Gidilir? Kastamonu Gezi Rehberi – Gezilecek Yerler

Kastamonu’nun kıyı kesimlerinde Karadeniz iklimi görülürken, Karasal bir iklim hakimdir. Kısa vadede bu iklim değişikliği dağların denize paralel uzanmasına borçludur. Ülkemizin en kuzey hattında Belirtildiği gibi, yıllık ortalama sıcaklık 10,3 derece ve yıllık ortalama yağış miktarı 508 mm’dir. Yılın en kurak ayı 30 mm ortalama yağış ile Şubat ayıdır. En yağış ayı, 69 mm ortalama yağış ile Mayıs’tır. 19.9 derece sıcaklık En sıcak ay -0.1 derece ile Temmuz ayıdır. Kastamonu’da yılın herhangi bir zamanında farklı turizm alanları bulabilirsiniz.

Kastamonu Nerede Konaklanır?

Kastamonu Gezi Rehberi – Gezilecek Yerler Seyahatle geçen bir günün ardından sakin ve rahat bir ortamda günün tadını çıkarabilirsiniz. Herkes yorgunluktan kurtulmak ister. Kastamonu’da çok çeşitli konaklama seçenekleri bu konudaki servetini alternatifleriyle ortaya koyuyor. Böyle bir doğa medeniyetin beşiği şehrimizin farklı bölgeleri için farklı konaklama yerleri seçenekleri değerlendirebilirsiniz. Küre Dağı ve Ilgaz’da Konaklama Şehir ve mahalle için yazlık ve oteller tercih edilebilir. Merkezde konaklama ise şehir otelleri değerlendirilebilir. Doğa ve kampçılıkla daha fazla bütünleşme yapmayı seviyorsanız milli parklarda kamp yapma imlanları da bulunmaktadır. Çadırınızı kurabilir veya karavanınızı buraya park edebilirsiniz.

Kastamonu, Türkiye Cumhuriyeti’nin Karadeniz Bölgesi’nde yer alan Kastamonu ilinin merkez şehridir.

Gökırmak’ın bir kolu olan Karaçomak Deresi vadisinde kurulu bulunan şehrin denizden yüksekliği 774 metredir.

Evliyalar şehri olarak da bilinen Kastamonu Anadolu’daki en eski şehirlerden biridir, antik çağ ve Türk-İslâm dönemine ait birçok tarihi eser vardır. Kastamonu Kalesi, Atabey Camii, Şeyh Şaban-ı Veli Türbesi, Yanık Sultan Türbesi, Nasrullah Camii, saat kulesi ve buna benzer birçok tarihi eser mevcuttur. Çivisiz yapı mimari olarak yapılan Mahmut Bey Camii de buradadır. Kastamonu kent merkezinde ayrıca Türkiye’de açılan ilk “Kent Tarihi Müzesi” bulunmaktadır.

Kastamonu Saat Kulesi, Sultan II. Abdülhamit zamanında, şehrin doğusunda bulunan yamaç üzerine Kastamonu Valilerinden Abdurrahman Nureddin Paşa tarafından 1884-1885 yıllarında yaptırılmıştır. Kulenin saati de Avrupa’dan getirtilmiştir.

Kastamonu’da yapılan çekme helvası tüm ülke içinde meşhurdur.

Kastamonu isminin türemesi hakkında birçok fikir vardır;

Bir görüşe göre Kastamonu şehri ismini, Hitit döneminde aynı bölge için kullanılan Kastama isminden almıştır. Kastama ismi zamanla Kastamonu’ya dönüşmüştür.

Bir başka görüşe göre Kastamonu şehri ismini, Gas ve Tumanna kelimelerinin birleşiminden almıştır. Gaslar ya da bilinen adıyla Kaşkalar Kastamonu’nun ilk yerleşimcilerindendir. Tumanna ise o dönemde Kastamonu üzerinde bulunan bir şehir/bölge ismidir. Bu iki kelimenin birleşimi, zamanla Kastamonu şeklini almıştır.

Üçüncü bir görüşe göre ise Kastamonu şehri ismini, Kastra ve Komnen kelimelerinin birleşiminden almıştır. Kastra kelimesi Latince “kale” demektir. Komnenler ise, bir Bizans Hanedanı olup bu bölgenin Bizans dönemindeki yerleşimcileridir. Bu iki kelime zamanla Kastamonu şeklini almıştır.

Kastamonu en iyi koy, denize girilecek yerler

KASTAMONU Cide Kalafat – Gideros KOYU

Kalafat kasabasına bağlı Gideros koyu. Kastamonu Cide sahilinden 10 km Bartın yönündedir.

Yazı gezinmesi

Mobil sürümden çık