Kask Ölçüsü, Kask Takmak, Hijyen ve Alırken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Motosiklet Kask ölçüsü almak kolay; Kaşınızın 1 cm üstünden kafa çevrenizi video’da ki gibi ölçün. Çıkan sonucu aşağıdaki tablo ile karşılaştırın.

kask olcu tablosu

Kask üretim tarihine dikkat; Alacağınız kaskı yıllarca kullanacağınız için çok önemlidir. Kaskı alırken 5 yıl sorunsuz kullanmak için kaskın üretim tarihine dikkat edin. Kasklar rafta çok beklemişse, bu kaskın kullanım süresinden eksilmiş olur. Bu çok önemli, çünkü 5 yıllık bir raf ömrü olan kaskları 2. yılında alıyorsanız kalan 3 yıllık süre sonunda o kaskın iç köpüğü ve pedlerinin ömrünün bitmesi demektir.

Kask hijyeni: Kask içindeki pedlerin kirlenmesi, yağlanması ve zarar görmesi halinde iç pedlerinizi değiştirmek pahalı, iç pedlerini bulmak ise zor bir süreç olabilir. Kaskınızın içine eldiveninizi dahi koymayın, pedlere koku sinmesine neden oluyor.

Kaskların 2 veya 3 sene sonra tasarımları değişebildiğinden ve yabancı ülkelerden geldiğinden, ithalatçı firmalar sizin kaskınızın iç pedlerini getirtmemiş olabilir. Bu yüzden iç pedlerine çok iyi bakın. Yıkayacaksanız, iç pedlerini çıkartın. Bebek şampuanı ile ovalayarak temizleyin. Fazla sıkıp formunu bozmayın.

Kalorifer üstünde değil doğal olarak kurumaya bırakın. İç pedlerinin bir kısmı çıkan kasklarda vardır, onlar için yapılabilecek şey ise motul’un kask içi temizleme ve hijyen spreyini alın. Onu sıkın 15 dakika kurumaya bırakın, sonra giyin. Tüm kokuları alacaktır.

Kask vizörü temizlemek; benim fikrim motul firmasının vizör temizleyicisini kullanın ama ona para vermem diyorsanız, hafif ıslatılmış bir mendil yardımı ile yavaş yavaş silebilirsiniz. Vizörü yumuşak bir mendil yardımı ile hafif ıslatın, yine yumuşak yüzeyli bir mendil ile kurulayın. Mikro fiber bezler bile vizör yüzeyinde kılcal çizikler yapmaktadır, o yüzden tercih etmiyorum.

Kask köpüğü temizliği; Kask köpükleri kask içinde en çok direnci emen ve asıl kafamızı çarpmalardan koruyan kısım, yaklaşık 5 yılda bu köpük direncini kaybediyor. O yüzden kask alırken raf ömrü dolmamış kask aldığınızdan emin olun.

Temizlik yapmak gerekiyor ise sadece silin asla yıkamayın. Çünkü yıkama sonrası kuruma işlemi sırasında o köpük esnekliğini yitiriyor. Sadece silmek ile yetinin ve tekrar kaskınızın içine takın.

Kask elemanları kontrolü; Kontrol edilmesi gerekenler havalandırma delikleri, üst yan ve arka havalandırma kısımları üstündeki polikarbon parçalar. Kask temizliğine girişmişken bunları da gözden geçirin, çıkartabiliyorsanız tamamen çıkartıp temizleyin, çıkartamazsanız olduğu yerde ince araları pamuklu çubuk ile temizlemeye çalışın. Bu parçaları alkollü veya asitli içeriğe sahip temizleyiciler ile temizlemeyin. Benim tavsiyen sadece pamuğu ıslatın ve silin. Eğer kirler çıkmıyorsa, yine motul’un ürettiği temizleyicileri kullanın. Yine ben ona para vermem diyorsanız alkolsüz, asit içermeyen sprey temizleyici ile kirleri çıkartın.

Kask dış kabuğu temizliği; Yine motul firmasının hem çizikleri giderek spreyi, aynı zamanda renkleri ile dış kabuğun yapısını koruyan bir kaç ürünü var. Ama temizlik yine ıslatılmış bir mendil yardımı ile yapılabilir ama renkleri zamanla matlaştığı için bunlar o temizlik ile geri gelmeyecektir. Dışında ipone firmasının çikik giderici ve temizleyicisi kullanılabilir.

Yazı gezinmesi

Mobil sürümden çık