İstanbul çevresinde görmeniz gereken en güzel 5 yer

Kışlıkları kenara kaldırılmaya az kalmışken, güneş gökyüzünde ışıl ışıl yükseliyor ve motorcular havaya girmeye başlıyor. Dallar tomurcuklandı, motorlar gün yüzüne çıktı, ağaçlara renk gelmeye başladı, kıyılar şenleniyor ve bahar yaklaşıyor.

Uzun tatiller bir kenara bu yerler sizin yaza hazırlanmanızda ya da yaz gelene kadar size güç katmakta birebir. Günübirlik kaçamaklarla söz veriyoruz içiniz açılacak, bir de motorla gidince bu yerlere tadına doyum olmayan bir yolculuğa dönüşecek. Yolunuz açık olsun!

İstanbul çevresinde mutlaka görmeniz gereken en güzel 5 yer derken daha önce gezdiğiniz yerler mutlaka vardır. Bir de bu gözden bakın.

Ağva

ağva akçakese
ağva – akçakese

İki- saat uzaklıkta, nefes alabilmek için doğru bir adres Ağva Akçakese. Geçmişi M.Ö. 7. yüzyıla uzanan yer, Latince “iki dere arasına kurulmuş köy” ve “su” anlamına gelmekte. İki yanı ağaçlıklı yoldan kıvrılarak varılıyor ama biz derizki pek bilinmeyen kalmak ve daha sessiz olan Akçakese’ye de uğrayın belki Ağva’dan sizi vazgeçirebilir. Hem kusalda yürüyün, sessizliğin tadına varın, hemde konaklayarak kendinize gelin Ağva’ya göre fiyatlar daha ucuz ama illaki Ağva derseniz plaj ve nehir sizleri bekliyor. 15 dakika uzaklıktaki Kilimli ve Kadırga koyları kamp ve piknik olarak ideal.

Kandıra

kandıra – kefken

İstanbul’dan bir buçuk saat uzakta Kandıra, Çam ormanlarıyla çevrili ilçe telaşsız bir yer. İlk önce yoğurt yiyerek başlayın sonra Cebeci, Bağırganlı, Kefken, Kumcağız veya Kerpe’ye uzanın gitsin. Balıkçı tekneleri, mangalda balık keyfi ve bol oksijen işte hayat bu.

Görülmesi gereken bir yer daha Kefken Adası. Kale surları, sarnıç kalıntıları ve deniz feneri mutlaka gezilmeli. Kefken Pembe Kayalar’a uğradığınızda, oradaki kayaların İstanbul’a getirilip Sultanahmet Camisi ve diğer birçok camide kullanıldığını da unutmayınız.

Anadolu kavağı, Anadolu Feneri

anadolu kavağı, anadolu feneri

Beykoz’un turistik balıkçı kasabası huzur dolu bir başka yer. Küçük meydanda önce kısa bir tur atar, sonra Yoros Kalesi’ne tırmanarak çıkılır manzarası muhteşemdir. İlk 1190′da Cenevizliler kale yaptırmış, aşağıdan burnunuza gelen kokularda balıklar, lezzetli midyeler ve kalamarlar iştahınızı kabartacak.

Şimdi gelmişken Anadolu Feneri’ne geçmemek olmaz. Kuş cıvıltıları ve dalga sesleri ile balıkçı köyünü dolaşarak motosikletli gezi turunu fener’de noktalayın.

Rumeli kavağı, Rumeli feneri

RUMELİ KAVAĞI – RUMELİ FENERİ

Kavak-fener ikilisinin Avrupa Yakası’nda da bir benzeri. Rumeli Kavağı’nı Anadolu fenerinden ayıran özelliği plajları. Altınkum, Elmaskum, Aile Plajı ve Askeri Plajı’nı aklınızda tutun. Gezerken Midye Çarşısı’na yolunuz düşecek. Meşhur incirinden mutlaka tadın, bir de balık lokantalarından seçtiğiniz birine oturup manzaraya dalın gidin.

Rumeli Feneri zaten yakın hemen oraya geçebilirsiniz. Köydeki kale biraz bakımsız, ikisi de Karadeniz’den Marmara’ya kuşbakışı inanılmaz manzara vaat ediyor. Kayalıklar tam yürünecek yer nefis havası ile sizi büyülerken o güzel günü unutamayacaksınız aman deniz havası çarpmasına dikkat geri dönerken yola dalmayın.

Yeni mahalle, Acarlar Longozu, Taraklı Kasabası

Yeni mahalle, Acarlar Longozu, taraklı Kasabası

 

Sakarya’nın Karasu ilçesinde Yenimahalle, Acarlar Longozu ve Taraklı Kasabası, iki gün ayırmak gereken bir bahar rotasındayız. Yenimahalle, eski Türk filmlerinden fırlamış bir kasaba görüntüsünde. Balık lokantalarının menüleri birbirinden güzel çeşitlerle şenlenmiş.

Sonra gelsin Türkiye’nin ikinci büyük su basar ormanı Acarlar Longozu, nesli tükenmeye yüz tutmuş bitki ve hayvanların ev sahipliği yaptığı bu longoz korumaya alınmış. Ağaçlarla çevrili göl, su menekşeleri ve nilüferlerle süslü, güneydoğu ucunda Taraklı kasabasınıda gezmeyi unutmayın, bu kasabada betona yer yok. Osmanlıdan kalma tahihi evler, arnavut kaldırımlar size geçmiş yüzyılı yaşatacak. Zamanınızı iyi ayarladığınızda bu rota sizin iki gününüzü alacaktır.

 

Yazı gezinmesi

Mobil sürümden çık