HJC CS-R3 Kask Tanıtımı

HJC kaskları bir çok kişi tanımıyor. Aslında HJC kasklar bir çok kaskın aksine tamamen dolu geliyor. Bu ne demek? Burun pedi, Çene pedi, Pinlock (buhar camı) ile beraber gelmektedir. Şimdi bir çok kaliteli kask markası (Shoei, Arai, AGV) bu ekstraları içeriyor. Fakat fiyat farkı açısından aralarında çok farklar görünüyor.

092817 hjc cs r3 helmet shield up 547x388 1

O yüzden daha önceki yazılarımızda da HJC kasklara değişmiştik. 150 tl’lik kask önerimiz hiçbi zaman olmayacak. Belirli bir fiyat altındaki kaskların dış kabuklarında polikarbon, termoplastik veya eliştirilmiş polikarbon malzeme kullanılıyor. Bu kaskları at ya da çöp olarak görüyoruz. Paramız mı var alalım diyorsanız veya ikinci el kask almaya yelteniyorsanız, bunu sakın yapmayın. Kullanılmış kask işe yaramaz. Düşmüş ve zarar görmüş olabilir ve siz bunu farketmemiş veya haberdar olmamış olabilirsiniz. Kask ilk düşmede sizi korumayacaktır. Bunu kesinlikle söyleyebilirim. Bu arada mağazadan alırken kaç yıldır rafta duruyor, ne zaman yapılmış gibi soruları sorun ve yapılma tarihine mutlaka dikkat edin. Kaskların farklı yerlerinde bu tarih belirtilmiştir.

Şimdi gelelim HJC CS-R3 kask tanıtımına;

HJC sitesindeki CS-R3 eski versiyon CS-R2 , yeni bir iç havalandırma kanalı gelişmesi ile birlikte daha küçük ve daha aerodinamik gövde tasarımı ile değiştirilmiş. 2016 DOT ve ECE tarafından onaylanan R3, fiyatı makul tutmak için bir polikarbonat-kompozit kabuk kullanıyor.

Bu bir eksi bence fakat kompozit bir kask sadece polikarbon bir kasktan yaklaşık 3 kat daha dayanıklı. Renkleri 94.99 dolara satılıyor. Burada test edilen Spike sürümü (ve diğer grafikler) ekstra 10 dolara daha mal olacaktır. Ülkemize gelen versiyonu kaç lira olur bilmiyorum.

Ön, üst ve arkada elle idare edilen hava kanalları var, terlemeye karşı iç pedleri çabuk kuruyor. Çıkartılabilen bu ped’ler arasında hava dolaşımı özel yapılmış. Yani kolay hava geçirimi sayesinde içte aşırı terleme ve ön camda buğulanma en aza indirilmiş. Pinlock takarsanız buğulanmayı tamamen engelleyebildiğiniz söyleniyor.

Yüksek hızlarda salınım yapılmaması için rüzgar testlerinden geçmiş, yanaklarınıza tam oturan ped’leri sayesinde sarsıntıyı minimuma indirmişler. Double D-ring bir çene bağlantısı içeriyor. Basınç noktaları ile yüzünüze ve kafanıza tam oturması sağlanmış. Rüzgar uğultusunu en aza indirmek için can ve hava geçişleri (kanalları) özenerek yapılmış. Fakat bunu tam başaramadıkları söyleniyor. Camın tam oturduğunu ve hava ile ilişkisinin tam kesildiğini söylüyorlar.

HJC CS-R3 ün üç farklı modeli bulunuyor. HJC kasklara sitesinden bakabilirsiniz.

Şimdi gelelim bu kaskın eksilerine: Hava kanalları çok iyi yapılmış olsa da uğultu hala geliyor, kaskı gevşetmek istediğinizde bunu yapamıyorsunuz, çünkü tırnak eklememişler. Ucuzluğun verdiği bir eksiklik diye düşündürüyor. Spike modelde kullanılan ve beğenilen grafiği artık üretilmiyor.

Artısı ise, gerçekten ucuz…

Kaynak:ve fotoğraflar: motorcycle.com, hjc, revzilla

Yazı gezinmesi

Mobil sürümden çık