Gaziantep’te Gezilecek Yerler

Gaziantep’te Gezilecek Yerler

Akdeniz iklimine eş değer sayılabilen bir iklim ile birlikte karasal iklim özelliklerine sahip olan Gaziantep’te yazlar sıcak ve kurak, kışlar serin ve yağışlı geçiyor. Gece ile gündüz arasındaki sıcaklık farkı ise hissedilir derecede yüksek. Ortalama sıcaklık değeri 17 °C olan şehri gezmek için en ideal dönem nisan, mayıs ve eylül, ekim ayları. Kış dönemi 8-10 derecelerde oldukça soğuk geçen Gaziantep’te en fazla yağış ocak ayında görülüyor.

Türkiye Gezi rehberi içinde gezinirken bir çok şehir hakkında bilgi alabilirsiniz.

gaziantep

Şahinbey Millî Mücadele Müzesi
Gaziantep’in Kurtuluş Savaşı sırasındaki mücadelesinin hikayesini anlatan Şahinbey Milli Mücadele Müzesi, iki yapının mağaralarla birleştirilmesiyle oluşturuldu. Şehrin savaş sırasında yaşadığı zorlukları yansıtan bu müze, haftanın her günü ziyarete açık. Ücretsiz girilebilen Şahinbey Milli Mücadele Müzesi, duygularınızın şelaleye ve nehre aktığı yerdir.

Bakırcılar Çarşısı
Han bölgesinde bulunan Bakırcılar Çarşısı’nda antik tarihimizden bakır ürünlerin sergilendiği atölyeler ve çarşılar bulunmaktadır. Üstelik bu çarşı baharatlardan yemeğe kadar çok çeşitli ürünler sunuyor.

Almacı Pazarı
Şehitkamil’de bulunan Elmacı adıyla da anılan Almacı Çarşısı, yöresel ve doğal ürünler satan bir çarşı ama altında büyük bir yokluğun dramı yatıyor. Devrim Savaşı’nın yoksulluğu ve yoksulluğu bu pazara yayıldı. Daha ucuz adres olarak görülen bu yerde aslında elmanın tahılla satıldığı yılları gördük. Sadece elma sertleştiğinde iyi durumda olanların alabildiği bu meyvenin bugün seçilip satın alınması ironiktir. Çünkü o zaman çoğu insan elmaları yıllarca özledi.

Tarihi Antep Evleri
En eski yerleşim yerlerinden biri olan Antep’in mimarisi de köklü bir geleneğe sahiptir. Şehrin sıcaklığından dolayı kesme taştan inşa edilen evler, yazın serin tutmasıyla da ünlüdür. Genellikle iki katlı olan ve avluda bulunan evlerin çoğu günümüzde otel olarak hizmet veriyor.

Zincirli Bedesten
Karabasamak Bedesteni olarak da bilinen yer, şehrin en önemli turistik mekanlarından biridir. Kasaplar tarafından uzun süredir kullanılan döşemeli keten, 2008 yılında yeni bir siluete kavuştu. Halen baharat, el işi, yöresel ve turistik ürünler satan 80’e yakın mağaza bedesten’de müşterilerine hizmet vermektedir.

Tarihi Gümrük Hanı
Gaziantep Kalesi denetimindeki Gümrük Hanı’nın yapımı 1878 yılında tamamlanmış ve yolcular için han olarak kabul edilmiştir. Ambar ve ahır içinde bölümleri ve misafir odaları bulunan hanın Osmanlı mimarisiyle göz kırptığını görebilirsiniz. Gümrük Hanı, bugün el sanatlarını yaşatmak için çok çalışan insanları ağırlıyor. Arkadaşları arasında “Yaşayan Müze” olarak tanınır. Bu ücretsiz girişin bir parçası olarak bölgeden birçok ürün de satılıyor.

Gaziantep Kalesi
Ne zaman ve kim tarafından bilinmeyen kale, artık Gaziantep’in simgelerinden biri. Roma döneminde gözetleme amacıyla kullanılan kalenin tarihte birçok kez yenilenmiş olduğu biliniyor. Şehre hakim yerde bulunan kale bedavadır.

Tarihi Naib Hamamı
Naib hamamı o zamandan beri ayakta kaldı ve 1640’ta tamamlandı. 2007 yılından bu yana geçirdiği tadilat sayesinde halka hizmet veren bu hamam, Gaziantep Kalesi’nde yer almaktadır. Naib Hamam, cilt bakımı, masaj ve sauna gibi modern hizmetlerin yanı sıra geleneksel hamam çizgisinden de sapmıyor.

Gaziantep’e ne zaman gidilir?
Aslında hemen hemen her mevsim dört mevsimin en iyi yaşandığı ülkemizi gezmek için uygundur. Ancak kış mevsiminin yoğun olduğu Aralık ve Ocak aylarında gitmektense, Temmuz – Ağustos ve Haziran ayları yaz sıcağından kurtulabilenler için mükemmel bir seçim olacaktır.

Gaziantep’de Nerede Kalınır?
Eşsiz mimarisiyle öne çıkan Antep evleri, farklı bir şeyler yaşamak isteyen tatilcilerin gözde mekanı. Ayrıca Gaziantep’in termal otellerinde keyifli bir konaklama mümkündür.

Yazı gezinmesi

Mobil sürümden çık