Elektriksel İlavelerin zararı var mı?

Elektriksel İlavelerin zararı var mı?

Motosikletimize; elcik ısıtmaydı, LED far idi, müzik sistemi vs. derken bir çok şey eklemek istiyoruz. Peki hiç düşündük mü, bir zararı var mı?

Buyurunuz:

Elektrik üretiminin yapıldığı bobin.

“Sistemin üretebildiği bir güç var. Fazlasını isterseniz sorun illaki çıkar. Akünüz, konjektörünüz ilk gidecek olanlar.

Normalde tüm sistemler yüke göre, artı bir miktarda ilave ile ulaşılacak değere göre tasarlanır. Şimdi siz mevcuda, daha güçlü bir far taktınız, işte o ek yük demek. Hele hele zenon far pek bir ek yük yaratır bilesiniz. Üzerine bir de elcik ısıtma? Artı sis farı, artı amfili müzik sistemi?

FB IMG 1570873655120

Ölçüm ise şöyle yapılır, toplam tüketim için her şey açılır (sis farı, halojen lamba, elcik ısıtma vs.) ölçülür, üretimi karşılıyorsa devam, fazlaysa para biriktirmeye başlasanız iyi olur.

Lambalarda dikkat, çektiği güce bakın. “Actual power:15W” diyorsa, o çektiği güçtür, yani yüküdür. Sistemde 15W yer varsa sorun yok (çoğu zaman daha yüksek bir değer, mesela 125W. İşte o dediği aydınlatma gücünün ampul cinsinden eşdeğeri, yani eskilerin deyişiyle 125 mumluk ampül kadar ışık veriyor diyor).”

Voltaj ölçümü.

Peki elektrik sistemini aşırı yüklersek (yani kaldırabileceğinden fazla şey bağlarsak) ne olur?

“Sistem talebe cevap verebilmek için zorlanmaya başlar. Bu; çoğu zaman kendini ısınma ile belli eder ama her zaman kolay değildir anlaşılması. Sonrasında ise akü, konjektör, bobin; hepsi yıpranmaya başlar ve en zayıf hangisi ise orası bozulur.”

Alıntıdır

Yazı gezinmesi

Mobil sürümden çık