Motokamp için olmazsa olmaz 20 malzeme

motosiklet kamp malzemeleri
motosiklet kamp malzemeleri

Yola çıkarken yanımızda götürdüğümüz bir çok malzemenin aslında gereksiz ve yük olduğunun farkına, kullanmadığımızda anlarız. Aslında bir liste yapsaydık baştan herşey kolay olacaktır. Olmazsa olmazları yazarak başlamak ve en gereklilerini listeye koymak en iyisi, işte en gereklilerin 20 olmazsa olmazı.

Uzun yolculuk yapacaksanız mutlaka tek kişilik iki kişi gidiyorsanız iki kişilik basit ama iş gören bir çadır bulundurmakta yarar var. Nerede konaklayacağınız konusunda kararsızsanız, ama konaklama yapacağımız yer hazır ve ayarlanmışsa gereksiz olacaktır.

kamp malzemeleri

Taşıtla ilgili belgeler unutulmaması gerekenler arasında olmalıdır, bunu bir madde olarak yazmayacaktım fakat aracın çekilmemesi için en gereklisi bu evraklar. Yedek anahtarı da yanımıza almakta fayda var.

Uyku tulumu, kamp yastığı, fener, çakı, flash bellek (fotoğrafları depolamak için), termos, yağmurluk, bagaj lastiği ufak görünen ama gerekliler arasındadır. Bunun için kamp malzemelerimize bir göz atın.

Çanta, yağmurluk, fener

Yol gerçekten uzunsa debriyaj teli ve fren teli hatta gaz teli’nin yedeğini almak faydalı olacaktır.

Navigasyon ve haritayı unutmamak gerekiyor. Fiziki bir harita kullanmak bazen navigasyonun iptal olduğu anlarda çok işinizi görecektir. Acil durumlarda telefon edilebilecek kişiler listesi, yedekte kenara para koymak hayat kurtarıcı olacaktır. Servis telefonları listesi mutlaka bir yerde dursun. Sadece telefonunuza değil bir kağıda yazıp kenara koyun.

Navigasyon

Geçeceğiniz yere göre kalın içlik, sıcak tutan çorap, altlık sizi olası soğuklardan koruyacaktır. Mevsim geçişlerindeki hava değişimlerinden etkilenmemiş olursunuz.

Yedek sigorta, zincir yağı, tamir takımı gibi basit ama gerekli malzemelerden yanınızda bulundurun.

Güneş gözlüğü, şapka, kamp tipi ocak, çok gerekliyse diz üstü bilgisayar veya tablet yanınıza almanızda fayda var. Tabi bu alacaklarınız gideceğiniz yolun uzunluğuna ve yere göre değişir. Taşıyacağınız yük ne kadar ağır olursa o kadar yükten etkileneceğinizi unutmayın. Alacağınız malzemeler ufak ve hafif olursa o derece kafanız rahat olacaktır. Yükün yolda sizi etkilememesi gereklidir.

En son önerecegim ise ilk yardım çantası ve ağrı kesicidir. Ufak yaralanmalar sizi yolunuzdan etmesin yanınızda bulundurun.

kaynak: motosiklet aksesuarları

motosiklet

Motosiklet kullanıcısı, blog yazarı

You may also like...

2 Responses

  1. Oguz Yılmazlar dedi ki:

    Haber için teşekkürler

  2. Ilker dedi ki:

    Kendi yaşadıklarımla ilgili duyurudur Mayıs ayında çıktım Marmaris turunda çadır kampı olmadığını ve buralarda büyük problem olduğunu jandarmanın gerçekten kafayı taktığını zabıtanın da firsat vermediğini gece beş vakit gelip de rahatsız ettiğini gördükten sonra çadır kampı sayfasına Mayıs ayının başında katıldım moderatörlük görev verildi araştırma yaptım Ege ve Akdeniz olmak üzere birçok şehirde gittim hiçbir zaman ücret ödememiştim ta ki Sultaniye hamamında kalırken adamın benden ricası sonucu bekçi ye kimlik bilgisi ve ödeme yaptım bir kez çadır 306 TL idi.
    Datça’da başka yerlerde çok güzel yerlerde kaldım güzel vakit geçirdim eğlenceli ve harikaydı hiçbirinde para ödemedim sonucu itibarıyla güzel bir tatil yapıyorum ve devam ediyorum tatilim sanırım Kasım ayının başına kadar devam edecek. Jandarma geldiğinde eğer kimliğinizi verirseniz size direkt 4000 lira ceza yazıyor. O yüzden bu cezaların olamayacağı yerleri tercih etmenizde yarar var demiş çadır kamp yerlerindeki arkadaş.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir