1. Anasayfa
  2. Elektrikli Motosiklet

Yamaha’nın yakında çıkacak olan yüksek güçlü elektrikli scooter’ı E01

Yamaha’nın yakında çıkacak olan yüksek güçlü elektrikli scooter’ı E01
0

Yamaha’nın yakında çıkacak olan yüksek güçlü elektrikli scooter’ı E01

Yamaha, yeni elektrikli iki tekerlekli girişim dalgasına yavaşça geri dönüyor . Şimdi, şirket için ileriye doğru büyük bir sıçrama olabilecek, yakında çıkacak olan Yamaha E01 elektrikli scooter’ın üretim versiyonuna bakıyoruz. Yamaha, E01 elektrikli scooter’ı ilk olarak 2019 Tokyo Motor Show’da tanıttı.

Yamaha’nın bazı zayıf elektrikli scooter girişimlerinin aksine , E01, daha yüksek güçlü motora ve daha etkileyici azami hıza sahip 125 sınıfı eşdeğer bir scooter olacak şekilde tasarlanmıştır.

Konsept scooter gösterişli ancak belli ki konsept araç aşamasını geçmesi pek mümkün olmayan bir dizi tasarım unsuruna sahip.

Konseptin döşemeleri, minik aynaları, örtülü çatalları ve garip bir şekilde keskin arka çamurluğa sahip olması kafamı karıştırdı. Bunun yerine, güncellenmiş tasarım daha gerçekçi bir duruşa sahip olması motosikletin üretilmesini ve sürülmesini kolaylaştırıyor diyebilirim.

Sürücüye bakan yüzeylerin etrafına sarılan döşemelerin çoğu artık gitmiş, yerini daha geleneksel plastik paneller almış. Artık geleneksel çatal da ortaya çıkıyor, artık entegre panellerle gizlenmiyor. Daha büyük farlar, ön kaputun altına gömülü olarak görülebilir ve şarj portunun, burnun hemen üzerindeki ön panele monte edildiği ortaya çıkıyor.

Screen Shot

Sokak sürüşü için gerekli reflektörlerle birlikte daha geleneksel bir arka lamba tertibatı da dahil edilmiştir. Sele altına bakıldığında, patent çizimleri, pil takımının, BMW C Evolution’ın piline benzer bir tarzda monte edilmiş büyük, çıkarılamaz bir birim olacağını da ortaya koyuyor.

yamaha e01 patent drawing

Motor, şasinin hemen arkasına monte edilen patent çizimlerinde de görülebilir.

Reaksiyon Göster
  • 0
    alk_
    Alkış
  • 0
    be_enmedim
    Beğenmedim
  • 0
    sevdim
    Sevdim
  • 0
    _z_c_
    Üzücü
  • 0
    _a_rd_m
    Şaşırdım
  • 0
    k_zd_m
    Kızdım

Motosiklet kullanıcısı, blog yazarı

Yazarın Profili
Paylaş
İlginizi Çekebilir
2020-Yamaha-TMax-560

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir