1. Anasayfa
  2. Gezi Rehberi

Gaziantep Gezi Rehberi – Gezilecek Yerler

Gaziantep Gezi Rehberi – Gezilecek Yerler
Gaziantep
0

Gaziantep Gezi Rehberi – Gezilecek Yerler

Merhaba değerli takipçilerimiz bu içeriğimiz de sizlere Gaziantep kalınacak yerler, nerelere gidilir ve ne zaman gidilir başlıklarını ele aldık. Umarım beğenirsiniz.

Gaziantep Nerelere Gidilir?

Köklü bir tarihe, tarihi yapılara, antik çağlara sahip Gaziantep şehri Her yıl şehirleri ve müzeleri ile çok sayıda turisti ağırlamaktadır. Taş zemin Dar sokaklarda dolaşırken kazanların sesini duyabiliyorsunuz, yüzyıllar boyunca birçok değişikliğe uğramış ama hala ayakta Mimariyi araştırabilirsiniz.

gaziantep1

Gaziantep Atatürk Anı Müzesi : Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Antep ziyareti sırasında kaldığı evin restore edilerek müzeye dönüştürüldüğü bu müzeye gidelim. Bu müzede, Devrim Savaşı sırasında Antep bölgesini savunan kahramanların ve daha pek çok hikayenin sinema formunda anlatıldığı çok eski yayınlar bulunmaktadır.

zeugma1

Gaziantep Zeugma Mozaik Müzesi : Gaziantep’te görebileceğiniz ilk yerlerden biridir. 2.000 yıllık tarihe sahip Zeugma antik kentinin kalıntılarını toplayan bu müzenin bölgenin tarihine ışık tuttuğunu söyleyebilirim. Zeugma antik kentinin kalıntılarının sergilendiği müzeyi tam anlamıyla gezmek 3-4 saat sürüyor.

Gaziantep’te Nerede Konaklanır? – Gaziantep Gezi Rehberi – Gezilecek Yerler

Gaziantep’te konaklayabileceğiniz illeri sakinlik ve şehir merkezine yakınlık olarak listeledik. Şehitkamil şehrinin en hareketli bölgesi olan Gaziantep şehir merkezi, Gaziantep’in en turistik bölgelerinden biri olan ve şehrin birçok önemli noktasına sahip olan Şahinbey, Bey’in tarihi semti Gaziantep’in en eski mahallelerinden biri.

Gaziantep şehir merkezi ve şehrin en hareketli bölgesi olan Şehitkamil. Özellikle Gaziantep’e iş seyahatiyle geliyorsanız veya daha lüks ve modern otelleri seviyorsanız bu bölgeye bir göz atmalısınız. Turistik noktalara ve çoğu zincir otele yakın. Gaziantep’in en turistik bölgelerinden biri olan Şahinbey. Gaziantep’te gezilecek yerler, Gaziantep lokantalar, alışveriş merkezleri, müzeler, parklar vb. Bu bölgede yoğun bir şekilde devam ediyor. Burası şehir merkezi sayılıyor, en az Şehitkamil ilçesi kadar hareketli ama daha turistik.

Gaziantep Ne Zaman Gidilir?

Hem Akdeniz hem de karasal iklimlerin görüldüğü Gaziantep’te Yazlar sıcak ve kurak, kışlar soğuk ve yağışlıdır. Hava sıcaklığı özellikle Haziran, Temmuz, Ağustos ve Eylül aylarında çok yüksek olur. Aralık, Ocak ve Şubat çok soğuk. Gaziantep’te ölçülen en yüksek sıcaklık 44, en düşük sıcaklık -13’tür. derece. En az yağış miktarını Haziran’dan Eylül’e kadar alır. En çok yağmur yağıyorsa Aralık’tan Şubat’a kadar çalışır. Mevsimler değiştiğinde gece ve gündüz arasında büyük sıcaklık farkları var. Şehri keşfetmek için en uygun dönem güz aylarıdır

Reaksiyon Göster
  • 0
    alk_
    Alkış
  • 0
    be_enmedim
    Beğenmedim
  • 0
    sevdim
    Sevdim
  • 0
    _z_c_
    Üzücü
  • 0
    _a_rd_m
    Şaşırdım
  • 0
    k_zd_m
    Kızdım

Motosiklet kullanıcısı, blog yazarı

Yazarın Profili
Paylaş
İlginizi Çekebilir

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir