1. Anasayfa

Motosiklet Üstü Yazının Ceza Maddesi


0
Forum – SorularCategory: Konu DışıMotosiklet Üstü Yazının Ceza Maddesi
Alper Yılmaz Staff asked 2 hafta ago

Motosiklet Üstü Yazının Ceza Maddesi konusu gündem oldu. Hangi maddeden ceza yazıyorlar? Motor üstüne yazı yazılması kanuni mi? Ceza yazılmasının nedeni nedir? Motor üstü yazıya ceza uygulama…

Motosiklet Üstü Yazının Ceza Maddesi

26/3 trafik kazası, aracın dış kısmında bulunması gereken zorunlu işaretlerin reklam, sembol, farklı yazılar gibi unsurların bulunması halinde trafik cezasına tabi tutulduğunu söylemekte mümkün olmaktadır.

Ceza maddesinin tamamı

Aracın dış kısmında bulunması gereken zorunlu işaretlerin dışında çeşitli reklamların, sembollerin ve ilanların yer alması durumunda diğer sürücülerin dikkatini dağıtıcı bir etki oluşabileceğini söylemek mümkün olmaktadır. Sürücünün dikkatini dağıtacak olan ve kazalara sebep olacak durumların önüne geçilebilmesi için 26/3 trafik cezası kodunun uygulanması gerekmektedir.

Yasak olduğu belirtilen herhangi bir yazının veya işaretin aracın dış kısmında kullanılması durumunda sürücüye idari para cezası uygulanacaktır. 26/3 trafik cezası kodu, araçların dış kısımlarında bulunan ve zorunlu olan işaretlerin dışında çeşitli unsurların kullanılması durumunda uygulanacak olan bir trafik cezası olarak bilinmektedir.

26/3 trafik cezası kesilen kodun kapsamında sürücülere de idari para cezası uygulanacağını söylemek mümkün olmaktadır. Sürücü ve araç sahiplerinin alınan bu ceza doğrultusunda ilgili tarihlerde cezayı ödemesi gerekmektedir.

Aynı zamanda 26/3 trafik cezası dahilinde sürücülerin itiraz haklarını kullanabileceklerini söylemekte mümkün olmaktadır. Araçların dış kısımlarında kullanılmakta olan ve değişik amaçlarda değerlendirilmekte olan reklam, sembol, yazı ve flama gibi unsurların yasak olduğunu söylemek mümkün olmaktadır.

Karayolları trafik kanunu doğrultusunda ise 26/3 trafik cezası için idari para cezası uygulandığını söylemek mümkün olmaktadır. Şuan güncel verilere göre ise 26/3 trafik cezası 690 TL olarak belirlenmiştir. Cezanın verildiği tarihten itibaren ise son ödeme tarihine kadar ödemenin yapılması gerektiğini söylemek mümkün olmaktadır.

Ödeme tarihinin geçmesi halinde ödenecek olan tutara faiz eklenmesi veya daha farklı bir ücret ödemesi çıkarılması mümkün olmaktadır. Her yıl eklenen zamlar ve güncellemelerle birlikte de trafik koduyla birlikte ödenmesi gereken para cezalarında da farklılık olduğunun söylenmesi mümkün olmaktadır.

 

1 Answers
Mujde answered 2 hafta ago

Ceza ilk ay aynı şekilde ödeniyor, erken ödersen yüzde 25, geçerse aynı 690 tl sonrasında her ay katlanıyor. ama karayolu geçiş ücreti kadar değil daha az. onlar yüzde 100 arttırıyor ve kısaca acı geçiriyor.

Your Answer

18 + 9 =

Reaksiyon Göster
  • 0
    alk_
    Alkış
  • 0
    be_enmedim
    Beğenmedim
  • 0
    sevdim
    Sevdim
  • 0
    _z_c_
    Üzücü
  • 0
    _a_rd_m
    Şaşırdım
  • 0
    k_zd_m
    Kızdım
Paylaş