1. Anasayfa

Yetkili servis mi usta mı pahalı


0
Forum – SorularCategory: İbretlik DurumlarYetkili servis mi usta mı pahalı
Orkun Hoca Staff asked 1 ay ago

Arkadaşlar konu yetkili servislerin ustaya göre pahalı olmasıydı fakat bu dönemde ustalar artık çok daha pahalı fiyatlar vermeye başladı.

usta fiyatı alacağınıza ilk önce yetkili servisten fiyat alırsanız aşağıdaki durumu yaşamamış olursunuz.

bence ilk önce bir yetkili servise gidin ve ilk önce bir fiyat alın. size ne fiyat veriliyorsa usta ile karşılaştırılın ve sonucu görün.

Aşağıda arkadaşların tam birinin yaşadığı usta sorunlarını dile getirir bir yazı paylaşıyorum hepinize iyi sürüşler.

Herkesin işine yarayacağını düşündüğüm ve başımdan geçen bir konuyu paylaşmak istiyorum.

Konu amortisör.
2019 model honda nc 750x dct motosiklettim var. Bu motorlarda amortisör arızası sanırım kronik. Önce arka amortisör arıza yapınca bu tür platformlarda sıkça reklamı yapılan bir ustaya gittim ve 5500 tl ye yaptırdım. Usta ön amortisörün de bakım zamanının geldiğini ve yağ keçe conta değişimi işe amortisör borularına da polisaj yapılması gerkyiğini söyleyip 11000( onbir bin) tl fiyat söyledi.

(ayrıca nakit çalışıyor ibana havale veya kredi kartı geçmiyor) Yeterli param olmadığı için onu daha sonra yaptırmak üzere ayrıldım.

Sonrasında düzenli bakımlarını yaptırdığım ustaya konuyu danıştığımda ön amortisöre polisajın gereksiz olduğunu öğrendim ve bu usta da 6500 tl ye ön amortisör bakımını yapacağını söyledi.

Bu arada ben bu iş için istenen paranın biraz fazla okduğunu düşünerek yine forumlarda face de ve internette zaman zaman bakınıyorum.

Ankara da işçilik ve yağ değişiminin 2000 tl ye yapıldığını öğrendim ve Ankara’ya gitmeyi dahi düşünüyordum. Sonra bir de yetkili servisten fiyat almak geldi aklıma.

Ve sonuç; yetkili servis 750 (yediyüzelli) tl ye (artı kdv) yağ değişimi için fiyat verdi. Conta ve keçe için de sökünce değişip değişmemesi gerektiğini söyleyebiliriz dediler . Conta ve keçe takım halinde 3600 tl(orjinal) imiş. Ben söyledikleri fiyata inanamadım ve tekrar teyit ettirdim hatta teklif formu verdiler. Ertesi gün gittiğimde usta işlemi yaparken dedi ki “conta ve keçeleri değişmeye gerek yok”.

Durum tam olarak budur. Şimdi bu nasıl bir iştir ? Çok şaşkın ve üzgünüm. Yetkili servisler pahalı imajı bende çöktü. En azındn fiyat almak gerektiğini düşünüyorum.
Herkese kazasız sürüşler dilerim. Saygılar

3 Answers
Ilke answered 1 ay ago

Aynen öyledir yetkili servisler daha ucuz kaldı ustalardan inince ilk önce yetkili servis sorun, aynı durum on çatallar yüzünden başıma gelmişti. Onun tamir edilmesi zor dediler ama yetkili servis 360 TL’ye yaptı. Usta benden 1200 TL’ye yaparım ama garanti veremem demişti.

Bedo answered 1 ay ago

Işi bilmeyen ustalara para kazandırmayın gidin yetkili servisi yaptırın bir yıl garantili oluyor en azından

Nekipedian answered 1 ay ago

Ustalar gerçekten pahalıdırlar 

Your Answer

10 + 12 =

Reaksiyon Göster
  • 2
    alk_
    Alkış
  • 1
    be_enmedim
    Beğenmedim
  • 0
    sevdim
    Sevdim
  • 0
    _z_c_
    Üzücü
  • 0
    _a_rd_m
    Şaşırdım
  • 0
    k_zd_m
    Kızdım
Paylaş